Școala Gimnazială Gherăești, într-o competiție națională

19/05/2017

Prima ediție a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, Faza Finală Gimnaziu, la Oină Fete va fi organizată la Bacău, în perioada 19-21 mai 2017, de către Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Federația Română de Oină, Primăria Bacău, Consiliul Local Bacău, Inspectoratul Școlar Bacău, Direcția Județeană de Sport și Tineret Bacău și Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen“ Bacău.

Competiția va strânge la start 8 echipe: Școala Gimnazială Dieci (județul Arad), Școala Gimnazială Recea (județul Brașov), Școala Gimnazială Râmnicelul (județul Brăila), Liceul Teoretic „Jean Monnet“ (București), Școala Gimnazială nr 1 Curcani (județul Călărași), Școala Gimnaziala Galicea Mare (județul Dolj), Școala Gimnazială Gherăești (județul Neamț) și Școala Gimnazială Remetea Chioarului (județul Maramureș). Întrecerile vor avea loc pe terenul din spatele Stadionului Municipal Bacău.

„Este un moment istoric, fiind prima competiție de acest gen din istoria sportului nostru național. Mulțumim Ministerului Educației pentru că au fost receptivi la ideea noastră de a organiza o astfel de competiție. Scopul final al acestei competiții este dobândirea de către copii a deprinderilor psiho-motrice specifice jocului de oină, dezvoltarea fizică armonioasă și, mai ales, sensibilizarea copiilor pentru practicarea jocului de oină. Sunt sigur că vom avea parte de o competiție extrem de reușită“, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

Tot în aceeași perioadă, la Bârlad va avea loc o competiție similară pentru băieți.

Geanina NICORESCU

Urmatorul articol >
Vin iar ploile