Sărbătorile Pascale, cu vreme caldă și mult soare

11/04/2017

*Sâmbătă și de Paște, temperaturile aerului vor fi de 15 grade Celsius

În perioada Sărbătorilor Pascale, nemțenii se vor bucura de o vreme caldă și relativ însorită. Pe parcursul acestei săptămâni, temperaturile maxime ale aerului vor fi cuprinse între 14 și 20 de grade Celsius. Vântul va sufla slab la moderat. Noaptea, minima aerului se va situa între două și 6 grade Celsius.
Conform estimărilor realizate de specialiștii Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, în perioada 10-23 aprilie, în Moldova, în primele două zile de prognoză vremea se va încălzi, iar media maximelor diurne va ajunge până la 20 de grade Celsius. În data de 12 aprilie se va răci semnificativ, cu aproximativ 6…7 grade Celsius, apoi se va încălzi din nou, astfel că în intervalul 13…19 aprilie media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 15 și 18 grade Celsius. În ultimele zile de prognoză va fi și mai cald, iar media maximelor termice va ajunge la 20 de grade Celsius. Media temperaturilor minime se va situa între 2 grade Celsius în dimineața zilei de 13 aprilie, și de 7 grade Celsius în weekendul care va încheia intervalul de prognoză. Probabilitatea de averse pe arii relativ extinse și mai intense vor fi în data de 11 aprilie și din nou după data de 16 aprilie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor fi posibile ploi de scurtă durată.
Pentru astăzi, la Piatra Neamț, ANM estimează un timp destul de cald, cu un cer senin și o valoare maximă de 18 grade Celsius. Mâine, cerul va fi brăzdat de câțiva nori, iar temperatura aerului va urca până la 20 de grade Celsius. Joi va fi ceva mai rece, respectiv 14 grade Celsius. Vineri, meteorologii prevestesc un cer plin de nori și valori de 16 grade Celsius. Noaptea, minima aerului va fi de 5 grade Celsius. Sâmbătă și duminică, cerul va fi parțial acoperit, iar maxima aerului nu va urca de 15 grade Celsius.
Ieri, la ora 15, la Piatra Neamț și Roman se înregistrau câte 16 grade Celsius și cu un grad mai mult la Târgu Neamț. Pe masivul Ceahlău erau 5 grade Celsius.

V. ANDRIEȘ