Ro-Paradisul traficanților de droguri „Bunicuță“ arestată acasă pentru trafic de droguri

03/03/2017

 

În cazul flagrantului cu canabis de la Roman, din ziua de 1 martie, Direcția de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Neamț a decis să ceară instanței arestarea la domiciliu a femeii de 57 de ani, din Târgu Frumos, care se apucase să vândă droguri.

Joi seara, Tribunalul Neamț a judecat și a admis cererea, dispunând plasarea în arest la domiciliu a Anetei Borcea, pentru 30 de zile. Instanța i-a impus anumite obligații, pe care dacă nu le respectă, riscă să ajungă în arest preventiv. „Admite propunerea privind luarea măsurii arestului la domiciliu formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Neamț, și în consecință: În temeiul art. 219 alin. 7 raportat la art. 218 și art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpata Borcea Aneta, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 2 alin. 1 din Lg. 143/2000, cu aplicarea art. 35 Cod penal și art. 4 alin. 1 din Lg. 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 02.03.2017 și până la data de 31.03.2017, inclusiv. În temeiul art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei obligația de a nu părăsi imobilul situat în orașul Târgu Frumos, jud. Iași, fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți. În temeiul art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata are următoarele obligații: a) să se prezinte în fața organelor judiciare ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu inculpații Chiriac Ciprian, Ștefan Nicu-Răzvan și Aniculăesei Elvis-Costel. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenția inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează cu supravegherea inculpatei Poliția Orașului Târgu Frumos“, precizează minuta de ședință.

Ceilalți trei inculpați sunt acuzați, la rândul lor, de trafic de droguri, după ce polițiștii Antidrog, sub coordonarea procurorului de caz, i-au prins în flagrant, miercuri, pe doi dintre ei. Ciprian Chiriac (29 ani) și Elvis Costel Aniculăesei (28 de ani), ambii din orașul Târgu Frumos, aveau asupra lor 10 grame de canabis pe care voiau să le vândă tinerilor din municipiul Roman. În timp ce ofițerii i-au încătușat, alți polițiști descindeau la locuința lui Nicu Răzvan Ștefan (26 de ani), din Roman, unde în urma percheziției au fost găsite 1,5 grame de canabis.

Cea mai importantă captură a fost, însă, cea făcută de la locuința Anetei Borcea, de unde oamenii legii au ridicat 50 grame de canabis, două cântare electronice folosite la porționarea și cântărirea substanțelor, dar și 150 euro și 1.500 lei bani care, potrivit anchetatorilor, proveneau din activitatea infracțională. (C.I.)