Revoluția PSD prin ochii parlamentarilor nemțeni: ”La Neamț, nu cred să găsiți unul care să meargă cu Geoană!”

16/01/2015

Nici un parlamentar social-democrat de Neamț, dintre cei intervievați, n-a părut încântat de reforma pe care tandemul Geoană – Vanghelie o pregătește în PSD. Din cei 25 de senatori și deputați pe care echipa reformatoare i-a anunțat public drept susținători ai noii aripi PSD, pînă pe 1 februarie,  nici măcar unul din Neamț nu se gândește să adereze la noul curent.

ioan munteanu”Refuz o discuție de genul acesta cu Mircea Geoană!”

Deputatul Ioan Munteanu(colegiul 5) nu ia în calcul nici posibilitatea unei discuții. Ioan Munteanu, care a prins PSD-ul sub toate conducerile lui, consideră că așa zisa revoluție ”este moartă din fașă. El se bazează pe faptul că prin schimbarea legii electorale, mulți dintre cei aflați acum în Parlament nu se vor mai regăsi pe listele de partid la viitoarele alegeri. Cred că mizează pe posibilii nemulțumiți ai organizațiilor, acolo unde crede el că găsește uși deschise, pe cei care și-au pierdut funcțiile dintr-un motiv sau altul. Și bineînțeles, pe foarte apropiații lui și ai lui Vanghelie. Personal, refuz o discuție de genul acesta cu Mircea Geoană, l-am refuzat și în 2010!”

”De ce nu l-a reformat când a fost președinte?”

LiviuHarbuzLiviu Harbuz, deputatul colegiului 3, spune că se află în concediu și că n-a urmărit proiectul demarat de echipa reformatoare de la București: ”Pe ce se bazează Mircea Geoană, habar n-am! Ca să poți să declari că urmezi sau nu un proiect, trebuie să știi despre ce este vorba(…) Reforma partidului?  Dar de ce nu l-a reformat când a fost președinte?”

”O încercare extrem de temerară și de hazardată!”

Senatorul Ioan Chelaru (colegiul 2) crede că este nevoie de reformarea PSD, dar nu în varianta propusă de cei doi: ”Încercarea lui Geoană este extrem de temerară și de hazardată!PSD a mai trecut prin diverse alegeri și a continuat să rămână un partid puternic. După aceste alegeri, este nevoie de o reformă dar asta nu înseamnă că partidul se dizolvă. Repet, este vorba de o încercare hazardată. Reforma PSD nu se va face decât prin chestiuni care țin de lucruri serioase, nu de încercări hazardate!”

”Mă situez alături de Victor Ponta”

vlad marcociVlad Marcoci (colegiul 2), a precizat că situează în afara proiectului demarat de cei doi. Din start, Marcoci a precizat că nu-l interesează și că este alături de echipa Ponta – Dragnea. Nuanțând, deputatul colegiului 2 a adăugat, pentru deplina clarificare a situației de la nivelul oragnizației județene, pe linie de parlamentari: ”Nu cred că veți găs unul care să meargă cu Geoană!”

Mircea Geoană, creatorul inițiatorul reformei PSD „Există un număr extrem de important de oameni, foarte interesaţi să suţină în mod explicit proiectul noului PSD”.

Mariana OLTEAN TUDOSE