Proaspătul subcomisar Lelian Andrieş şcolit şi în Germania

26/03/2014

lelian andreis Poliţistul Lelian Andrieş este unul din cei trei ofiţeri avansaţi înainte de termen de Ziua Poliţiei. Proaspătul subcomisar îşi desfăşoară de nouă ani activitatea în cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Neamţ şi, modest din fire, nu a vrut să puncteze care sunt, în opinia lui, argumentele profesionale care l-au propulsat pentru această recunoaștere. “Sunt extrem de bucuros pentru această avansare care încununează rezultatele activităţii mele din toţi anii, de când m-am angajat în Poliţie. Am fost propus acum o săptămână de şeful serviciului, domnul comisar şef Cezar Asandei, iar propunerea a ajuns în final pentru aprobare la Bucureşti”, a spus tânărul ofiţer.

Cert este că dorinţa lui a fost să devină poliţist. La 19 ani a intrat la Academia de Poliţie, pe care a absolvit-o în 2005, fiind repartizat direct la Serviciul Rutier Neamţ. În toţi aceşti ani a mai fost înlocuitor al ofiţerului de presă din cadrul SR Neamţ, iar ulterior a preluat pe deplin atribuţiile de relaţie cu mass-media. Profesional, este un poliţist care preferă să prevină, decât să sancţioneze, aşa că s-a preocupat şi a derulat numeroase campanii de prevenire a accidentelor în decursul timpului.

În 2010 a fost unul dintre cei nouă poliţişti din ţară care a participat la un schimb de experienţă în Germania, ceea ce i-a confirmat că maniera sa de lucru, la care se adaugă respectul pentru reguli şi legi care trebuie să caracterizeze pe toţi participanţii la trafic sunt cerinţele suficiente şi necesare pentru reducerea numărului de accidente. “Îmi place meseria de poliţist, îmi place acest segment de activitate, la Poliţia Rutieră, sper să îmi desfăşor activitatea în continuare aici” a mai adăugat subcomisarul Lelian Andrieş cu o uşoară mândrie a faptului că la cei 32 de ani împliniţi are şanse pentru o carieră remarcabilă.

Cristina IORDACHE