Primarul amenință cu evaluarea viceprimarilor

08/04/2017

* Unul dintre ei adoră să fie evaluat *Mai mult, Bogdan Gavrilescu cere să fie evaluat în activitatea… privată!

Mesajul către viceprimari a primarului Dragoș Chitic, lansat în conferința de presă a PNL de vineri, se adresează, de fapt, unui singur viceprimar, devreme ce, la câteva minute, edilul șef al orașului a recunoscut că „atitudinea domnului Bogdan Gavrilescu, de cele mai multe ori mi s-a părut corectă“.

„Pentru că sunt lucruri care nu funcționează în administrația locală, am demarat o evaluare a celor doi viceprimari, iar după ce o voi finaliza voi lua o decizie care poate merge până la retragerea atribuțiunilor. Rolul unui viceprimar, indiferent de partidul din care face parte, este să contribuie la bună funcționare a orașului și nu să o perturbe. Rolul unui viceprimar este să dezvolte orașul și nu să-l îngroape. Un viceprimar trebuie să susțină în Consiliul Local proiectele benefice pentru comunitate, nu să le blocheze executând necondiționat comanda primită de la partid“, a spus Dragoș Chitic.

Punctat în avans, viceprimarul Bogdan Gavrilescu a declarat, aproape încântat că este evaluat: „Consider că este bine să se facă o analiză, să se vadă cum și dacă și-au făcut treaba viceprimarii. Este normal ca și în viața privată să se analizeze activitatea și modul cum și-au adus aportul (adus aportul, adus adusul!?) viceprimarii în primărie. Este normal, cu siguranță îmi voi face și eu o analiză să vedem dacă mi-am făcut treaba“.

După această serie de perle scoase de Gavrilescu, ne-am fi așteptat la mai puțin entuziasm, însă viceprimarul PMP a continuat senin: „Mă onorează că a vorbit frumos de mine, cu siguranță nu este bine ceea ce se întâmplă acum în Consiliul Local, greșeli sunt… noi, oamenii politici, cu siguranță mai facem și noi greșeli, care n-ar fi fost făcute dacă ar fi existat comunicare“.

Cu Alianța PSD-PMP-ALDE în gură și cu Chitic în sân, Gavrilescu este convins că nu-l va da nici dracu afară din PMP și că excluderea lui este doar un subiect inventat de mass-media. Numai că nu media a inventat voturile sale împotriva alianței (majorității) politice din care face parte și care l-a adus pe funcția de viceprimar: „Nu am părăsit partidul (nici nu încape vorbă, altfel, adio Primărie și Consiliu Local – n.n.), poate unii din afară își doresc acest lucru, din interior nimeni nu-și dorește, nu cred că au fost discuții de retragere a sprijinului politic. Fac parte din PMP, nu am făcut parte din alt partid politic și nici nu mă gândesc să o fac“.

Acum, nu, poate la alegerile viitoare.

Mariana OLTEAN TUDOSE