Preotul Dumitru Pantalon, implicat într-un accident rutier

17/08/2017

Preotul Dumitru Pantalon, parohul Bisericii „Buna Vestire” din Piatra Neamț, se afla la volanul autoturismului miercuri după-amiază, când s-a produs accidentul din localitatea Orășeni Deal, în județul Botoșani.
La o intersecție în care au avut loc numeroase accidente grave și chiar mortale de-a lungul timpului, autoturismul condus de părintele Dumitru Pantalon ar fi intrat în intersecția cu drumul județean spre Vorona, izbindu-se de un autoturism cu numere de Italia în care se afla o familie cu doi copii. Din impact, mașinile ar fi ajuns într-un șanț, șapte persoane fiind rănite, inclusiv copiii de 7 și 9 ani, potrivit informațiilor date de autorități.
Pompieri, ambulanțe și poliție au ajuns la locul accidentului, iar cei șapte răniți au fost transportați la spital. Polițiștii au testat șoferii implicați și nici unul nu consumase alcool. Părintele paroh Dumitru Pantalon se întorcea cu soția și familia ambasadorului României în Vietnam, Valeriu Arteni, de la ceremonia religioasă de sfinţire a altarului de vară de la Mănăstirea Zosin. În fotografiile publicate de presa locală se poate observa cum mașinile au ajuns exact în fața unor cruci care marchează locul unde au sfârșit victimele unui accident rutier mai vechi. (C.I.)

Preot paroh la Biserica “Buna Vestire” din Dărmăneşti, cunoscut şi apreciat de enoraşi, pr. Dumitru Pantalon era aşteptat, ieri, la o înmormântare. Oamenii vorbeau că a sunat familia îndurerată şi i-a transmis coondoleanţe.
Peste drama de la Botoşani s-a trecut cu decenţă şi discreţie în biserică, iar oamenii, a căror curiozitate a fost totuşi ţinută în frâu, s-au rugat pentru el: “Să dea Dumnezeu să vină cu bine acasă”. (M.O.T.)

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. George 18/08/2017 la 6:24 -

    Bine ca au scapat toti cei sapte cu viata….Sperietura a fost mare,dar poate fi un semn de la Dumnezeu ca ceva nu a fost in regula…Numai cei implicati in accident stiu prin ce au trecut si unii dintre ei chiar simt ce ar trebui sa indrepte in viata in urma semnului primit.Doamne ajuta!