Premii pentru buni vorbitori de franceză, la Colegiul „Petru Rareș“

31/03/2017

Profesorii de la catedra de limba franceză de la Colegiul Național „Petru Rareș“ în colaborare cu Asociația „Alumni“ au organizat, vineri, 31 martie, pentru elevii din liceu, concursul de limba franceză „Sois l’ambassadeur de ton lycée“ („Fii ambasadorul liceului tău“). Evenimentul este inclus în cadrul manifestărilor din săptămâna Francofoniei și își dorește să promoveze educația în limba franceză, precum și accesul tinerilor la noile tehnologii de comunicare, punând accentul pe creativitate și dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitate.

Elevii francofoni din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș“, organizați în nouă echipaje și coordonați de profesorii din catedra de limba franceză au prezentat în fața unui public format din colegi, cadre didactice, părinți, filmulețe de promovare a liceului, iar primele trei echipaje câștigătoare s-au bucurat de premii oferite, cu generozitate, de Asociația „Alumni“. Manifestarea a fost completată de câteva momente artistice care au ilustrat, de asemenea, faptul că spațiul francofon depășește realitatea geografică și lingvistică, situându-se între niște repere culturale și ideologice îmbrățișate de milioane de persoane de pe mapamond.

După desfășurare, concursul „Sois l’ambassadeur de ton lycée“ și-a desemnat câștigătorii. Locul I a fost obținut de către Andreia Luca și Mihai Constantin; locul al II-lea a ajuns la Cosmina Pașparugă și Alin Ciuchi, iar pe locul al III-lea s-au situat Smaranda Mihalache și Luisa Rotariu.

„Felicitări, copii! Felicitări tuturor participanților! Mulțumim Asociației Alumni CNPR pentru susținerea de care ne-am bucurat, pentru buna desfășurare a acestei activități deosebite! Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și cu care am «vorbit aceeași limbă!»“, a declarat Loredana Mitrea, profesor de limba franceză, unul dintre organizatorii concursului.

Felicitări tuturor celor implicați în desfășurarea concursului a adresat și profesorul Grigoruță Oniciuc, directorul Colegiului Național „Petru Rareș“.

Mihael BALINT