Premierul numără zilele prefectului

12/03/2014

George Lazar noua

Zilele prefectului George Lazăr în această funcţie sunt numărate. Cel puţin aşa susţin liderii filialei PSD Neamţ, care au cerut schimbarea acestuia din funcţie imediat după dispariţia USL.
Există posibilitatea ca schimbarea prefectului şi a subprefectului să aibă loc chiar în şedinţa de guvern de astăzi, în care sunt cuprinse pe ordinea de zi şi „eliberări/numiri de prefecţi şi subprefecţi”. Vorbim şi de schimbarea subprefectului dar prin avansare pentru că, cel mai probabil, viitorul prefect este actualul subprefect Vlad Angheluţă.
”Numirile şi schimbările prefecţilor sunt atributul premierului. El are în corpul funcţionarilor publici oameni pregătiţi şi de acolo va alege noul prefect. Eu m-aş bucura să îl aleagă pentru funcţia de prefect pe domnul Vlad Angheluţă. Este un om serios care poate face multe pentru judeţul Neamţ din funcţia de prefect”, a declarat deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.
Potrivit negocierilor politice ale noii majorităţi PSD-UNPR-PC-UDMR, postul de subprefect al judeţului Neamţ va reveni UNPR. Asta cu atât mai mult cu cât noul ministru de Interne este progresistul Gabriel Oprea iar preşedintele CJ Neamţ este Culiţă Tărâţă, vicepreşedinte al UNPR.
Dacă iniţial se vorbea că actualul prefect George Lazăr ar fi susţinut de UNPR pentru funcţia de subprefect, soluţia pare să fie respinsă chiar de George Lazăr. Cel mai probabil acesta se va întoarce la profesia de avocat pe care a practicat-o până să fie numit prefect al judeţului şi, de ce nu, s-ar putea reîntoarce în PNL, partid care l-a susţinut pentru această funcţie dar şi pentru cea de viceprimar al municipiului Roman, pe care a avut-o în perioada 2011 – 2012.

(G.A.)

4 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. Tg. N 12/03/2014 la 7:50 -

  Ce am avut si ce am pierdut ,

 2. Gigi Bordura 12/03/2014 la 10:28 -

  Nu ma pricep la politica dar domnul deputat Arsene ptr o suma de bani ar fi în stare sa-si mute si parintii de la Grumazesti la Tolici.
  Asa se face ca D-l Angheluta a cotizat mult si bine ptr functia de prefect! Asa se face în ziua de astazi ca cea mai buna afacere este în politica la prostit oamenii.niciunde nu se câstiga mai bine ca în politica pe spatele oamenilor de rand

 3. loredana 12/03/2014 la 18:52 -

  O pierdere incomensurabila pentru judet! Poate isi ia si prietenarii de la OJPC si CAS sa ii faca avocati de succes, ca doar au absolvit cu totii numai universitati de top:)

 4. dl.trandafireanu 13/03/2014 la 9:03 -

  Pierde directorul de cancelarie ” chiriasul fictiv ” . Numai la noi se poate si NAVETIST si CHIRIAS.