Prefectul a decis: Sarion redevine viceprimar de Girov

15/05/2013

Liberalul Florin Sarion trebuie să se reîntoarcă în funcţia de viceprimar al comunei Girov. Aceasta este decizia pe care prefectul George Lazăr a luat-o după ce a analizat plângerea prin care acesta reclama modul şi motivele pentru care a fost demis din funcţie, culmea, chiar de colegii din USL.

Ieri, prefectul a declarat pentru cotidianul ”Ceahlăul” că decizia de schimbare a fostului vice este nelegală şi, ca atare, a deschis procedura prealabilă. Cu alte cuvinte a trimis ieri Consiliului Local Girov obligativitatea de a reveni asupra hotărârii respective şi de repunere în funcţie a lui Sarion.

Rămâne de văzut dacă şi majoritatea consilierilor locali vor fi de acord cu decizia prefectului sau dacă vor fi obligaţi să dea cu subsemnatul pentru că nu respectă legea. Asta pentru că, dacă nu se conformează, Consiliul Local va fi chemat în instanţă şi pe baza procesului verbal al şedinţei, în care este consemnat cine şi cum a votat, fiecare va răspunde.

Cum spuneam şi în ediţiile trecute, curiozitatea de la Girov este că în actualul mandat au fost instalaţi 3 viceprimari, toţi de la USL.

Replica primarului Vasile Olaru (PDL) este cât se poate de corectă: ”Nu mă mai bag în tărâţa lor că mă mănâncă porcii”.

G.A.