Pompierii continuă decolmatarea fântânilor

19/05/2017

Pompierii nemțeni au avut, zilele acestea, pe lângă misiunile de rutină, intervenții pentru decolmatarea fântânilor din localitățile afectate de inundațiile de săptămâna trecută. În zilele de 17 și 18 mai, militarii au continuat să curețe 50 de fântâni din satul Rădeni (comuna Păstrăveni), 15 fântâni în satul Văleni (comuna Văleni), una în satul Moreni (comuna Văleni) și una în satul Munteni (comuna Văleni), precizează sublocotenentul Adrian Rotaru, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

*Bombe la Unghi

Joi, 18 mai, pompierii au executat alte două misiuni.

La ora 11,50, în pădurea din satul Unghi, comuna Dragomirești, pirotehniștii ISU, care făceau pregătire în teren, au descoperit elemente de muniție neexplodate. Echipa pirotehnică, formată dintr-un ofițer și trei subofițeri, cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, au ridicat un proiectil exploziv de calibrul 57 mm, un proiectil perforant-trasor de 75 mm și șaptesprezece cartușe de calibrul 5,45 mm, toate rămase în urma frontului din Al Doilea Război Mondial, mai spune aceeași sursă. Toată muniția a fost preluată în siguranță și urmează să fie distrusă ulterior. Pirotehniștii ISU au verificat apoi zona cu detectorul de metale, pe o suprafață de 1000 mp, fără a mai descoperi alte elemente de muniție.

*Pietreancă salvată din casă

Pompierii de descarcerare au fost solicitați joi, la ora 13,02, prin Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț, în cazul unei femei de 75 de ani, care locuiește la un apartament de pe strada Petru Rareș și care nu răspundea la ușă. La solicitare s-au deplasat trei pompieri militari cu o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. „Salvatorii au pătruns în apartamentul aflat la etajul 2 prin balcon, pe geamul de la bucătărie. Persoana a fost găsită în stare de conștiență, căzută în dormitor, și a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Neamț și transportată la spital“, a adăugat ofițerul de presă.

Cristina IORDACHE