Polițiștii caută deținătorii de câini ogari sau metiși pentru vânătoare ilegală

20/04/2017

Polițiștii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț desfășoară începând cu această lună și până la finele lunii iunie ample acțiuni pentru combaterea braconajului cinegetic.

În această perioadă polițiștii vor derula activități specifice de verificare și control pentru reducerea infracțiunilor de braconaj cinegetic, cât și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea acestui gen de infracțiuni. Totodată, un alt aspect urmărit de polițiștii este identificarea deținătorilor de câini ogari sau metiși ai acestora, care încalcă prevederile legale privind practicarea vânătorii.

“Până în prezent, în urma verificărilor efectuate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului armelor și muniției și au fost constatate o infracțiune de braconaj cinegetic și o infracțiune de uz de armă fără drept“, a precizat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Neamț.

Totodată, polițiștii amintesc faptul că de la data de 1 aprilie a început perioada de prohibiție la pescuit, care durează până pe data de 30 mai 2017. În consecință, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Neamț, în următoarea perioadă, vor acționa pentru descurajarea pescuitului ilegal, împreună cu Partenerii implicați. În acest sens, vor fi organizate acțiuni în sistem integrat, cu instituțiile responsabile în domeniu și abilitate în aplicarea legislației piscicole, care să asigure prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul piscicol, menținerea integrității patrimoniului piscicol național și implicit protecția mediului înconjurător.

Geanina NICORESCU

< Articolul anterior
Posturi bănoase în Germania
Urmatorul articol >
Pescari amendați de jandarmi