Polițiștii au dat iama în contrabandiști

15/05/2017

Duminică, 14 mai, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Neamț au continuat acțiunile în piețe și în baruri prin care au țintit combaterea faptelor ilegale de comerț și contrabanda cu produse accizabile.

În cursul controalelor, polițiștii au prins în flagrant un bărbat de 44 de ani, într-o unitate de alimentație publică, având asupra sa 39 de pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă. „Cele 780 de țigarete au fost ridicate de polițiști, iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă prevăzută și pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii au mai constatat patru încălcări ale legislației privind protejarea populației împotriva actele de comerț ilicite și cea privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, abateri care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5.185 lei. (C.I.)