Polițiști amenințați cu moartea de un șofer băut, urmărit în trafic

18/06/2017

Lipsa de respect nu are limite pentru un bărbat de 66 de ani, din Vânători-Neamț, care a amenințat cu moartea pe polițiștii care l-au oprit în trafic.
Vineri, 16 iunie, în jurul orei 16, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Târgu Neamț, care era în misiune de supraveghere și control trafic la Crăcăoani, a efectuat semnal regulamentar de oprire pentru un autoturism care depășise limita legală de viteză. Șoferul nu a catadicsit să oprească, ci a accelerat, sperând (sic!) să scape, dar a fost blocat rapid de polițiști, pe șosea, după nici un kilometru. Culmea, bărbatul a devenit iritat de faptul că a fost depistat băut la volan și s-a apucat să înjure polițiștii și să-i amenințe în fel și chip. „Polițiștii au legitimat persoana aflată la volanul autoturismului, un bărbat de 66 ani din Vânători-Neamț, care emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În momentul în care polițiștii au procedat la conducerea conducătorului auto la Spitalul Târgu Neamț pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a devenit recalcitrant, adresând injurii și amenințări cu moartea celor doi lucrători de poliție“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.
În ciuda atitudinii, bărbatul a fost dus la Spitalul Târgu Neamț, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii i-au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și de refuz de recoltare probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind informat și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț, a precizat sursa citată. (C.I.)