„Poezia copilăriei europene“, ediția a VIII-a

01/04/2016

poezia copilariei europeneȘcoala Gimnazială Nr. 2 Piatra Neamț organizează înscrieri, până pe data de 10 mai, la cea de-a VIII-a ediție a Concursului regional cultural-artistic „Poezia copilăriei europene“, concurs care își propune să evidențieze talentul literar și competențele lingvistice ale elevilor, dobândite în cadrul orelor de limba franceză și engleză. Competiția este deschisă elevilor ciclului gimnazial, tema din acest an fiind „Poezie pentru prietena mea/prietenul meu“ – „Poésie pour mon ami(e) “.

Potrivit regulamentului, fiecare cadru didactic îndrumător are posibilitatea de a trimite, până pe data de 10 mai, din partea tuturor elevilor săi, maximum trei creații poetice.

Creațiile literare – poezii scrise în limbile franceză/ engleză – vor fi trimise într-un plic cu mențiunea „Pentru limba franceză“ sau „Pentru limba engleză“, pe adresa instituției organizatoare.

Jurizarea se va realiza de către cadre didactice de specialitate, lista câștigătorilor urmând să fie publicată, în perioada 15-31 mai, pe site-ul didactic.ro.

Se vor acorda Premiul I, Premiul II și Premiul III, însă organizatorii anunță că premiile nu vor consta în obiecte sau bani.

Lucrările trimise nu se restituie, putând fi incluse în revistele școlare sau publicate în volum.

Relații suplimentare se pot obține la adresele de e-mail liviaarm@yahoo.com pentru limba franceză sau elenabita@yahoo.com pentru limba engleză.

Irina NASTASIU