Plimbare penală cu mașina, patru persoane puse sub acuzare

04/01/2017

Patru localnici din Bicaz Chei sunt cercetați într-un dosar penal deschis de polițiști în urma unui accident rutier. Din primele date, reiese că un tânăr de 21 de ani a condus mașina în seara de 1 ianuarie 2017, deși nu deține permis auto și era și băut, astfel că a „reușit“ să se izbească de un podeț. Cel care i-a dat autoturismul, deși știa că nu are permis, este și el pus sub acuzare. După accident, alți doi binevoitori au pus „umărul“ și au tras mașina într-o curte, așa că sunt și ei acuzați în acest dosar.

Duminică seara, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați despre faptul că în jurul orei 20:40 a avut loc un accident rutier. Evenimentul nu fusese anunțat imediat după producere. „Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 21 de ani, din Bicaz Chei, care nu deținea permis de conducere, conducea un autoturism pe drumul comunal Bistra, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un capăt de podeț. În urma impactului atât conducătorul auto cât și pasagerul din dreapta față, un tânăr de 23 de ani, au suferit leziuni corporale, iar autoturismul a fost avariat în proporție de 60%. După producerea evenimentului niciunul dintre cei doi nu a anunțat accidentul, iar cu ajutorul a doi bărbați de 32 și 36 de ani, din Bicaz Chei, au modificat locul producerii evenimentului rutier prin mutarea autoturismului în curtea unei locuințe“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

La momentul depistării, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv. Mai mult, în baza verificărilor efectuate a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. S-a mai stabilit că autoturismul i-a fost încredințat tânărului de către un bărbat de 39 de ani, din Bicaz Chei, deși acesta cunoștea faptul că tânărul nu deține permis de conducere.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, încredințarea autovehiculului unei persoane care nu deține permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și modificarea locului accidentului rutier.

Cristina IORDACHE