Plante de apartament: iedera diavolului

06/01/2017

*Purifică aerul, ameliorează iritațiile ochilor

Iedera diavolului (Epipremnum aureum) este o plantă cățărătoare destul de comună, care este foarte des folosită ca plantă de interior în zilele noastre. Însă, în ciuda popularității sale, două din cele mai mari beneficii pentru sănătate oferite de aceasta sunt relativ necunoscute.

Iedera diavolului poate curăța aerul din camera unde este așezată și îți va relaxa ochii dacă aceștia sunt iritați. Această plantă este folosită în tratarea și prevenția hipertensiunii arteriale, cataractelor și a glaucomului.

Prezentăm principalele beneficii oferite de iedera diavolului, dar și cum trebuie să îngrijim această plantă minunată pentru a-i maximiza efectele benefice.

*Cum se îngrijește iedera diavolului

Iedera diavolului este o plantă cu frunze late și verzi, pe care apar niște dungi sau urme deschise atunci când aceasta este ținută afară. Pentru a crește, această plantă are nevoie de anumite condiții mai deosebite. Trebuie ținută într-o încăpere în care temperatura ar trebui să fie între 15 și 23 grade Celsius. Are nevoie de lumină, dar nu trebuie expusă direct la soare. Nu trebuie udată prea des sau ar putea putrezi.

Dacă vrei să crești încă o iederă, taie una din tulpinile plantei, așaz-o într-un pahar de apă până când încep să-i crească rădăcinile, iar apoi planteaz-o într-un ghiveci.

Iedera diavolului este toxică, deci nu ar trebui să fie mâncată niciodată. În schimb, această plantă ne poate oferi numeroase beneficii dacă o ținem într-una din încăperile casei noastre, iar frunzele sale au proprietăți medicinale.

*Iedera diavolului purifică aerul

Iedera diavolului poate purifica aerul dintr-o camera proaspăt vopsită sau mobilată, unde este posibil să plutească vapori toxici de substanțe cum ar fi formaldehida, care se găsește în mobila de lemn și, conform cercetărilor științifice, are un efect cancerigen.

Iedera diavolului mai poate purifica aerul și de benzen și monoxid de carbon, motiv pentru care ar trebui să ții această plantă în dormitor dacă vrei să ai suficient oxigen atunci când dormi. Mai multe studii au demonstrat că iedera diavolului poate ajuta și în eliminarea mirosurilor neplăcute.

Grație tuturor beneficiilor enumerate mai sus, e bine să așezăm un ghiveci cu iedera diavolului în bucătărie, baie sau sufragerie, astfel aerul din toată casa va fi purificat.

*Iedera diavolului ameliorează iritațiile ochilor\

Multe persoane, după ce și-au obosit ochii, de pildă, stând prea mult în fața calculatorului, au descoperit acest beneficiu surprinzător al iederii diavolului. În plus, mai multe studii sugerează că această plantă poate fi folosită și pentru prevenția glaucomului sau cataractelor.

Pentru a profita de toate beneficiile pe care iedera diavolului le oferă pentru sănătatea ochilor tăi, pur și simplu urmează acești pași simpli. Șterge frunzele plantei cu o cârpă umedă, dar ai grijă să nu le rupi, pentru că ele aprovizionează iedera diavolului cu energie. Așază-te într-o poziție confortabilă, apucă una din crengile plantei și presează câteva frunze de iedera diavolului pe ochii tăi. Rămâi cu ochii închiși timp de 3-5 minute, lăsându-i să se relaxeze complet. Apoi deschide-ți ochii încetișor și o să vezi că aceștia sunt mai relaxați și vedere ți-e mai clară.

Poți încerca acest tratament ori de câte ori ai ochii obosiți sau iritați. Dacă vrei să te protejezi de glaucom sau cataractă, încearcă acest tratament în fiecare zi. Nu ai nimic de pierdut!

Tina CONDREA-ZĂPODEANU

Urmatorul articol >
Idei de afaceri: rucola