Pietreancă prinsă după ce a vândut țigări de contrabandă unui minor

05/01/2017

O pietreancă a fost depistată de polițiști că făcea contrabandă cu țigări rusești după ce a vândut un pachet unui minor.

Întâmplarea a avut loc marți, 3 ianuarie 2017, în Piața Bistrița, din cartierul Precista. Imediat ce a vândut țigările, în jurul orei 17, polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au făcut un control rapid și au mai găsit asupra femeii, în vârstă de 55 ani, 244 de țigarete de proveniență Republica Moldova, de diferite mărci, care au fost ridicate în vederea confiscării. „A fost ridicată și suma de 10 lei, provenită din comercializarea unui pachet de țigări către un minor, iar polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia prevăzută și pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Pentru că a vândut țigări minorului, femeia a primit și o amendă pentru nerespectarea prevederilor articolului 3, alineatul 6^1 din Legea 349/2002, respectiv o amendă cuprinsă între 250 și 1.000 de lei. (C.I.)