Pietrean cu maşină cu numere de Bulgaria, reţinut în trafic pentru contrabandă cu ţigări

26/09/2017

Un pietrean în vârstă de 47 de ani, oprit în trafic pe strada Orhei, de o patrulă de poliţie, pentru un control de rutină, s-a ales cu dosar penal după ce i s-a verificat portbagajul.
În urma controlului efectuat, în dimineaţa de 25 septembrie, asupra autoturismului, în portbagaj s-au găsit mai multe sacoşe în care se aflau mai multe pachete de țigări, de proveniență moldovenească și pet-uri la un litru cu alcool. Oamenii legii au găsit şi confiscat circa 4000 de țigarete și 41 l de alcool, susceptibile a proveni din contrabandă.
“Având în vedere că bărbatul nu deținea documente de proveniență pentru marfă, polițiștii au confiscat cele 198 de pachete de țigări și 41 de litri delichid incolor. Totodată, polițiștii au verificat autoturismul care avea plăcuțe cu numere de înmatriculareemise de statul bulgar și s-a constatat că autovehiculul nu avea asigurarea de răspundere civilă auto. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea,desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută pedepsită cu închisoare de la 2la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006”, a precizat inspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Neamţ.

Geanina NICORESCU