Piața arsă, din nou piatră de încercare pentru administrația pietreană

09/01/2015

simionicaO ipotecă mai veche, ar fi motivul pentru care suma alocată reconstrucției Pieței Centrale nu a ajuns încă în visteria municipalității

Priorități  pentru Primăria Piatra Neamț dar și mai multe pietre de încercare la început de 2015. Procedurile pentru obținerea sumei alocate construcției unei noi Piețe Centrale a municipiului Piatra Neamț vor trebui reluate din cauza unei ipoteci a Băncii Transilvania. Autoritățile spun că pașii greoi și zecile de dosare ce conțin documentații specifice trebuie regândite. Motivul îl reprezintă o parte din clădirea pieței, rămas nedemolat, care nu poate fi trecut în proprietatea Primăriei, așa cum ar trebui, din cauza faptului că în urmă cu câțiva ani, respectiva clădire a fost ipotecată în contul unui împrumut pe care CMI Urban l-a luat de la Banca Transilvania.

„Avem o problemă când vine vorba de realizarea noii piețe și căutăm soluții pentru ea și noi, cei din Primărie, și cei de la Urban și specialiști din diverse domenii, pe care i-am tot contactat. Pentru obținerea finanțării de la Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții este nevoie ca prin potocol să ne fie predat obiectivul pe care urmează să se construiască. Și ca să înceapă construcția, zona trebuie să fie în proprietatea Primăriei. Or există acolo o parte de construcție care a rămas în picioare și trebuie să fie trecută la Primărie și apoi înscrisă în Cartea Funciară, după care să reluăm procedura la București. Dar trebuie ridicată ipoteca Băncii Transilvania, care a fost pusă pe piață acum patru-cinci ani, când Urbanul a luat un împrumut. Sper să găsim o soluție, să scăpăm de ipotecă, să luăm toată zona la Primărie, să o înscriem în Cartea Funciară, să mergem la București pentru obținerea unui nou aviz în cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Etic și să ne apucăm odată de treabă!”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

IRINA ȘTEFĂNESCU