Pescari amendați de jandarmi

20/04/2017

Sărbătorile pascale au trecut cu bine, iar majoritatea nemțenilor au petrecut în liniște. „Peste 250 de jandarmi au asigurat un climat de ordine și siguranță publică în aria de competență, și datorită cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive ale jandarmilor. Cu toate acestea, în perioada de referință au fost constatate și încălcări ale normelor legale, lucru ce a presupus și aplicarea de sancțiuni contravenționale“, a declarat căpitanul Marius Mihai Gămănuț, ofițerul de presă al Jandarmeriei Neamț.

Au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 avertismente și 25 de amenzi în valoare de 22.550 lei. Deși, Jandarmeria Neamț a informat populația în repetate rânduri despre reglementările în materie de pescuit și acvacultură, unele persoane nu au ținut cont de recomandările jandarmilor și au încălcat legea. Numai în primele două zile de Paște, jandarmii romașcani au amendat 27 de persoane pentru pescuit fără permis și pentru că au încălcat perioada de prohibiție ori zonele protejate, amenzile aplicate fiind în cuantum de 21.350 lei.

În afară de faptele antisociale constatate la regimul piscicol, jandarmii nemțeni au mai constatat și alte contravenții, precum: provocarea unor scandaluri, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, aprinderea focului în fondul forestier național, fumatul în spațiile publice precum și alte fapte ce au adus atingere normelor de conviețuire socială.

Pe timpul sărbătorilor pascale, Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț a acționat în baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, prin măsurile de ordine publică la manifestările organizate, cu scopul de a asigura un climat de ordine și siguranță publică în zona de competență. (C.I.)