Persoană cu arsuri, după incendiu la boiler

20/08/2017

O persoană în vârstă de 46 de ani a suferit arsuri la mâini după ce a vrut să aprindă un boiler pe lemne folosind motorină.
Gestul a provocat un incendiu, care a fost anunțat la 112 sâmbătă, 19 august, la ora 12,30. La locuința din Vânători – Neamț s-au deplasat un ofițer și patru subofițeri cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și o ambulanță de la Serviciul județean de Ambulanță Neamț. „Incendiul a fost stins de proprietar, iar persoana care a suferit arsuri la membre a fost transportată la spital de ambulanța sosită la locul solicitării”, a precizat locotenent-colonelul Cătălin Leonte, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.
Pompierii avertizează că folosirea substanțelor inflamabile pentru aprinderea focului în sistemele de încălzire este împotriva regulilor de securitate la incendiu.

Magazie arsă

Tot sâmbătă, în jurul orei 20, un alt incendiu, izbucnit la o gospodărie de pe strada Petru Movilă, din municipiul Piatra Neamț, a distrus o magazie.
Intervenția rapidă a pompierilor pietreni a făcut ca incendiul să fie limitat și lichidat în jumătate de oră. Au acționat șapte militari cu două autospeciale de stingere, la ora 20,32 misiunea lor încheindu-se. A ars magazia pe o suprafață de circa 10 metri pătrați, potrivit sursei citate.

Bărbat posibil înecat, găsit în viață

Pompierii au fost alertați, aproape de ora 23, despre faptul că este posibil ca o persoană să se fi înecat în Bistrița, în zona Buhalnița, din comuna Hangu.
La solicitare au răspuns șapte subofițeri de la Garda II Poiana Teiului cu o autospecială de intervenție, cu o barcă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, iar în sprijinul lor au ajuns și doi subofițeri de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț cu un balon pentru iluminat și un ofițer și un subofițer de la Garda I Târgu Neamț cu un balon pentru iluminat, fiind alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de urgență din comuna Hangu. „Persoana a fost recuperată din apă de către prietenii săi, în viață, echipajul de prim ajutor făcându-i o evaluare. Persoana este un bărbat de 37 de ani, bun înotător și nu ar mai fi fost văzut de circa 3 ore până la momentul anunțării la 112”, a declarat locotenent-colonelul Cătălin Leonte. Misiunea de la Buhalnița a încheiat intervențiile ISU Neamț din ziua de sâmbătă, 19 august.
(C.I.)