Percheziții și rețineri într-un caz de furt dintr-o firmă

06/04/2017

Șapte suspecți au fost reținuți în urma unei acțiuni organizate în data de 4 aprilie de polițiștii roznoveni cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale. Descinderile s-au făcut într-un dosar de furt dintr-o societate comercială cu un prejudiciu de aproximativ 11.000 de lei.

Oamenii legii au pus în executare mandatele de aducere emise pe numele suspecților din Piatra Neamț, Girov și Roznov, care au fost găsiți și aduși la sediul Poliției orașului Roznov pentru continuarea cercetărilor.

„În urma administrării probatoriului, s-a stabilit că în data de 22 martie 2017, patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, din Piatra Neamț și Dumbrava Roșie, au pătruns în incinta societății, iar dintr-o hală industrială au sustras 4 motoare electrice. La transportul bunurilor sustrase au participat alți doi bărbați, de 36 și 41 de ani, din Piatra Neamț și Girov, motoarele fiind valorificate la un centru de fier vechi de pe raza orașului Roznov“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii au reușit inclusiv recuperarea celor 4 motoare electrice, care au fost predate unui reprezentant al societății comerciale păgubite.

Cinci persoane au fost reținute pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentate Judecătoriei Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. (C.I.)