Percheziții în Piatra Neamț la complicii unui hoț periculos

11/01/2017

*Droguri, bani bijuterii și ceasuri au fost găsite acasă la șase suspecți

Pornind de la ancheta din dosarul unui hoț din Piatra Neamț, ofițerii criminaliști pietreni au dat peste mai mulți inși suspectați a fi complici ai acestuia și care aveau „preocupări“ ce merg până la droguri.

Perchezițiile derulate luni, 9 ianuarie, la șase suspecți au dus la depistarea mai multor bijuterii, bani și ceasuri scumpe, dar și a unor pliculețe cu substanță vegetală, posibil canabis. „În ziua de 9 ianuarie 2017, polițiștii de investigații criminale și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au desfășurat mai multe perchiziții la persoane bănuite de legături infracționale cu un bărbat arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat. În baza mandatelor obținute la instanță, polițiștii au efectuat șase perchiziții la domiciliile unor persoane de pe raza municipiului Piatra Neamț. Polițiștii au identificat la locuința unei tinere de 22 de ani, 104 pachețele din foiță de aluminiu ce conțineau vegetație uscată“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Au mai fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe ceasuri scumpe, sume de bani și bijuterii. Cele 104 pachetele din foiță de aluminiu ce conțineau vegetație uscată au fost ridicate, fiind sesizată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț. Urmează ca fragmentele vegetale să fie analizate pentru a se stabili ce substanțe conțin și dacă au efect psihotrop.

Tânăra a susținut că pliculețele nu aparțin celui deja arestat. Răzvan Costel Răducu (30 de ani) a fost arestat de Judecătoria Piatra Neamț în data de 22 decembrie, pentru 30 de zile, la solicitarea polițiștilor. El a fost reținut în data de 21 decembrie 2016, de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești, pe str. Chimiei. Au fost găsite asupra lui un portmoneu în care se afla suma de 484 lei, mai multe bijuterii (lănțișoare, ghiuluri, inele, brățări) de culoare galbenă, produse cosmetice și două ceasuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. El este cercetat pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de furt calificat, în intervalul noiembrie-decembrie 2016.

Cristina IORDACHE