Percheziţii la un contrabandist din Tămăşeni

13/10/2016

perchezitii 2*Poliţiştii au confiscat 366 pachete de ţigări şi 5 litri de alcool

Un tânăr de 23 de ani, din Tămăşeni, s-a trezit, miercuri dimineaţă, cu poliţiştii la poartă. Oamenii legii aveau mandat de percheziţie pentru că îl suspectau pe tânăr de contrabandă cu ţigări şi alcool.

Bănuielile poliţiştilor de la Secția Rurală Săbăoani, care aveau în lucru un dosar, au fost confirmate după ce au găsit probele căutate. ,,Polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au extins cercetările într-un caz de contrabandă de țigări, iar în ziua de 12 octombrie 2016 aceștia au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui tânăr de 23 de ani, din Tămășeni”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

La percheziţii, au fost găsite 7.321 de țigarete de diferite mărci, fără banderole de marcare sau cu timbru aparținând statului ucrainean, și 5 litri de alcool în sticle de un litru. Polițiștii au confiscat marfa susceptibilă a proveni din contrabandă și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a

bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteiaprevăzută de art. 270 alin. (3) din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României.

Cristina IORDACHE