Percheziții la trei băieți din Roman, suspecți de tâlhărie

11/08/2017

Miercuri, 9 august, polițiștii criminaliști romașcani au derulat trei percheziții la suspecții de tâlhărie.

Este vorba de trei tineri cu vârste de 17 și 18 ani, care au atacat o persoană, noaptea, și i-au furat telefonul mobil. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Roman au pus în aplicare trei mandate de perchiziție domiciliară pe raza municipiul Roman, pentru documentarea activității infracționale. Acțiunea vizează documentarea și probarea activității infracționale a trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, toți din Roman, care în noaptea 2 spre 3 august 2017 au acostat persoana vătămată și au deposedat-o de un telefon mobil prin folosirea violenței“, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În urma finalizării activităților operative, doi dintre tineri au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Activitățile au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

*Spărgătorii de case din Piatra Neamț au fost arestați

O altă acțiune a polițiștilor criminaliști pietreni, de această dată, s-a finalizat joi, 10 august, prin emiterea de către instanță a mandatelor de arestare în cazul celor doi spărgători de case din Piatra Neamț. Un tânăr de 18 și unul de 21 de ani, membri ai clanului Bozu din Piatra Neamț, au fost arestați pentru 30 de zile de Judecătoria Piatra Neamț, dar decizia poate fi atacată. Este greu de crezut că ar putea primi arest la domiciliu sau control judiciar, întrucât numai în acest dosar polițiștii au probe potrivit cărora cei doi ar fi spart șase case și au furat mai ales bani și telefoane, un prejudiciu de 25.000 lei. Oricum, anchetatorii vor stabili exact dacă și ce alte fapte au mai comis cei doi, măcar în acest dosar. (C.I.)