Percheziții la două firme din zona Târgu Neamț, implicate într-o evaziune de peste 1.000.000 lei

19/05/2017

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Neamț au descins joi, 18 mai 2017, la două societăți comerciale din zona Târgu Neamț, suspecte într-un dosar de evaziune fiscală și complicitate cu un prejudiciu de peste un milion de lei.

Acțiunea a fost declanșată de polițiștii din Argeș, care instrumentează acest dosar pornind de la o firmă din Ștefănești. „Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2014 – august 2015, administratorul unei societăți comerciale din Ștefănești, județul Argeș, ar fi evidențiat în actele contabile achiziții fictive de mărfuri de la societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.025.000 de lei. 16 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri“, spune un comunicat al Poliției Argeș.

Ieri, au avut loc percheziții la 28 de suspecți din București și 7 județe, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arge. Anchetatorii au descins nu doar la domiciliile unor persoane și la sediile firmelor vizate, ci și la punctele de lucru ale acestora din județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Neamț, Iași, Dâmbovița, Mehedinți și din București.

Cristina IORDACHE