Percheziții de la Anticorupție la Târgu Neamț

21/04/2017

 

Ofițeri ai Serviciului Județean Anticorupție Neamț au derulat joi, 20 aprilie, două percheziții la locuințele unor suspecți din Târgu Neamț, într-o cauză de corupție privind modalitățile de promovare a probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Lucrătorii SJA Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat două percheziții domiciliare și au pus în executare 9 mandate de aducere, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție. În dosarul penal aflat în cercetarea unității de parchet sunt vizate infracțiuni de cumpărare de influență, trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în legătură cu promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere de către anumiți cetățeni din orașul Târgu Neamț, sumele practicate în cauză fiind cuprinse între 700 și 1200 de euro, spune documentul citat. Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate bunuri utile cauzei (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri), precum și sumele de 1.800 lei și 270 euro.

Cercetările efectuate până în prezent în acest dosar nu evidențiază implicarea unor cadre MAI, acestea fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, spune DGA.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore pentru suspecții C.C. – pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la cumpărare de influență (4 infracțiuni) și complicitate la trafic de influență (4 infracțiuni) și H.I. pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Pentru desfășurarea activităților s-a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Bacău, al Serviciilor de Operațiuni Speciale Bacău și Neamț, Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț. (C.I.)