Percheziții în anexa Văleni, la spărgătorii de case

10/08/2017

Miercuri dimineață, polițiștii criminaliști însoțiți de mascați au descins la locuințele unor suspecți, din anexa Văleni a municipiului Piatra Neamț, cercetați pentru spargeri de locuințe.

Perchezițiile au vizat 4 locuri, între care două la hoți și două la tăinuitori. Autorii a șase furturi, cercetați în acest dosar nu au fost găsiți, dar unul a fost depistat la Botoșani și a fost reținut. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Piatra Neamț, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare patru mandate de perchiziție domiciliară pe raza anexei Văleni din municipiul Piatra Neamț. Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, în baza mandatelor emise de instanță. Acțiunea vizează documentarea și probarea activității infracționale a doi tineri de 18 și 21 de ani, ambii din Piatra Neamț“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Tânărul de 21 de ani se sustrăgea cercetărilor, însă acesta a fost depistat pe raza localități Hlipiceni, din județul Botoșani, și preluat de polițiști. Oamenii legii au stabilit că din luna aprilie a acestui an și până în prezent, bănuiții ar fi pătruns în locuințele a șase persoane vătămate situate pe raza municipiului Piatra Neamț, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri (bani, telefoane, etc.), cauzând un prejudiciu de aproape 25.000 de lei. Cercetările sunt în derulare atât pentru recuperarea prejudiciului cât și în vederea reținerii celor două persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat. (C.I.)