Pedofil violator condamnat la 10 ani de închisoare

06/03/2017

Cazul unui pedofil și violator din Piatra Neamț a fost închis de Curtea de Apel Bacău, care în data de 2 martie 2017 a dat o sentință definitivă în dosar. Dumitru E.N. (41 de ani) are de executat o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru viol, act sexual cu minor, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, rele tratamente aplicate minorului, toate în formă continuată. „În temeiul art. 39 alin.1 lit.b C.p., raportat la art. 38 alin.1 C.p., contopește pedepsele de la pct.4-8, și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care adaugă un spor de 3 ani și 8 luni închisoare, inculpatul urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare (zece ani și opt luni)“, se arată în soluția pe scurt a instanței. Inițial, Judecătoria Piatra Neamț i-a dat o sentință de 14 ani și 8 luni de închisoare, dar inculpatul și parchetul au atacat decizia.

În plus, inculpatul este obligat la plata a 40.000 lei daune morale copilei pe care a nenorocit-o. Calvarul fetei a început în anul 2010 și a ținut câțiva ani. Teroarea la care a fost supusă este de neimaginat, timp de câțiva ani fiind agresată sexual, fizic, amenințată pentru a nu divulga ororile. După ce a realizat că ceva se întâmplă cu fiica ei și a încercat să pună capăt, mama acesteia a fost șantajată de individ. Când nu a mai răbdat tratamentul la care au fost supuse, mama și-a făcut curaj și a mers la poliție.

Între timp, procurorii DIICOT Neamț s-au sesizat și l-au pus sub acuzare pe individ pentru pornografie infantilă. Procesul a fost scurt, inculpatul a recunoscut și a beneficiat de o pedeapsă redusă, fiind condamnat, definitiv, la 2 ani de închisoare, cu executare. (C.I.)