Patru tineri reţinuţi pentru droguri

21/03/2014

droguri

*Unul a fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce încerca să vândă 200 grame de cannabis

Un pietrean în vârstă de 30 de ani a fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce încerca să vândă 200 grame de cannabis.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Neamţ supravegheau de un timp pe câţiva tineri suspectaţi că deţin şi comercializează droguri consumatorilor din Neamţ. Concomitent au fost derulate percheziţii la domiciliile celor patru suspecţi, despre care anchetatorii aveau informaţii că au adus ilegal în ţară droguri de risc pe care intenţionau să le distribuie, dar să le şi consume. “Din cercetări a reieşit faptul că patru tineri cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc. Doi dintre tineri ar fi introdus în ţară 400 de grame de canabis, pe care le-ar fi comercializat la diverşi consumatori, pe raza judeţului Neamţ”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT Neamţ.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit circa 10 grame rezină de cannabis şi 2.500 de lei şi 50 de euro, bani rezultaţi din vânzarea haşişului. Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi conduşi la audieri la sediul DIICOT Neamţ. Suspecţii au fost audiaţi toată noaptea de meircuri spre joi, iar ieri după-amiază au fost conduşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Acuzaţiile sunt de trafic de droguri de risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi procurorii DIICOT Neamţ au beneficiat la acţiunea de miercuri de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni speciale a IGPR şi de cel al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie Internă, cu colaborarea poliţiştilor de la BCCO Bacău, potrivit informaţiilor oferite de ofiţerul de presă al IPJ Neamţ.

Cristina IORDACHE

coperta droguri