Patru tineri reţinuţi de DIICOT pentru trafic de droguri

01/11/2013

cannabis

“Cultivatori” de cannabis în Piatra Neamţ

*Procurorii au găsit la marginea oraşului o cultură de cannabis ce urma a le aduce traficanţilor un profit de peste 450.000 de euro

Ampla operaţiune de prindere a unor traficanţi de droguri s-a desfăşurat marţi seara, în Piatra Neamţ, când echipaje de poliţişti şi mascaţi sub conducerea DIICOT Neamţ au descins la o locaţie de la periferia oraşului. Aici, într-o curte obişnuită creşteau, până la acţiunea procurorilor, plante de cannabis care urmau să ajungă, sub formă de droguri, la consumatorii din Neamţ. O adevărată cultură ce urma să le aducă “inventivilor” sute de mii de euro după ce începeau prelucrarea şi distribuirea drogurilor.

“A fost identificată o cantitate de circa 68,5 kilograme de cannabis în valoare de 450.000 de euro la comercializare, cantitate ce a fost confiscată, iar patru tineri au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă” a declarat procurorul Cezar Talpău.

Tinerii au vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, toţi sunt din Piatra Neamţ şi aseară, la ora 18, au fost conduşi la Tribunalul Neamţ, pentru ca instanţa să decidă dacă dispune mandate de arestare preventivă în cazul fiecăruia. Acuzaţiile pentru care sunt cercetaţi cei patru sunt deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi înfiinţare de cultură de cannabis.

Acum un an de zile, procurorii din cadrul DIICOT Neamţ au mai depistat o cultură de cannabis în comuna Stăniţa, îngrijită de doi ieşeni care aveau un văr în Neamţ. Plantele au fost sădite în mijlocul unui lan de porumb. Anchetatorii i-au luat ca din oală pe cei doi traficanţi exact în momentul când au strâns “recolta”. Au fost confiscate atunci 425 de plante de pe 400 mp, circa 58 de kilograme care transformate în droguri valorau pe piaţă, la acea vreme, circa 200.000 de euro.

Cristina IORDACHE

< Articolul anterior
Cronica neagra

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. elena 01/11/2013 la 13:11 -

    HIHIHIHI…DROGURI, canepa din care strabunicii, bunicii faceau izmene…si de haldanii cu seminte din care se facea TURTA CU JULFA de AJUN DE CRACIUN…haldanii se îfingeau în pamant în forma de cerc si era pt. unele fam. cel mai de lux wc…nu te vedea vecinii!