Patru tâlhari periculoși prinși de polițiștii pietreni

20/03/2017

*Printre aceștia și Vlăduț Bozu, „școlit“ de celebrul Orlando

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe sentința de liberare condiționată, că Vlăduț Constantin Bozu („școlit“ de celebrul Orlando) s-a întors din nou după gratii.

Vineri, 17 martie, Judecătoria Piatra Neamț a admis propunerea Parchetului Piatra Neamț și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, pentru tâlhărie și furt. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bozu Vlăduț Constantin cercetat în dosarul penal cu nr. 461/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 – art. 234 alin. 1 litera d Cod penal, și furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 2 litera b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 și art. 38 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.03.2017 și până la data 15.04.2017, inclusive“, spune minuta de ședință.

Din decembrie 2016, când a fost liberat condiționat din executarea pedepsei de trei ani pentru complicitate la furt (o faptă comisă cu Orlando prin metoda „mă bate, nene!“), și până vineri când a fost încătușat din nou, Vlăduț Constantin Bozu (22 de ani) n-a pierdut vremea, se pare. Polițiștii pietreni îl cercetează acum pentru o faptă comisă asupra unei femei de 62 de ani și asupra altei persoane, dar urmează să se stabilească ce alte victime a mai tâlhărit. „În urma probatoriului administrat de polițiști, tânărul este bănuit de faptul că a acostat pe raza municipiului o femeie de 62 de ani, căreia i-a smuls geanta și a sustras bunurile altei persoane. Prejudiciul în cazul faptei de tâlhărie a fost recuperat în proporție de 70%“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Suspectul, deși tânăr, are la activ numeroase condamnări încă de când era minor. S-a „lipit“ de gașca lui Orlando și la scurt timp după fapta din anul 2013, pentru care a primit trei ani de închisoare, a fugit la Londra. A fost prins în noiembrie 2015 și trimis în țară să-și execute pedeapsa. În decembrie anul trecut, după ce a dovedit bună purtare, a obținut liberarea de Penitenciarul Vaslui. Acum, dacă va fi găsit vinovat și condamnat, va executa și restul de doi ani rămași neexecutați din ultima pedeapsă.

*O altă gașcă prinsă la două zile după ce a prădat un bătrân de 72 de ani

Tot vineri, 17 martie, la numai două zile după ce un bătrân de 72 de ani a fost tâlhărit de trei tineri, pe strada Mărăței, polițiștii pietreni au reușit să-i identifice pe autori.

Cei trei au fost reținuți în urma unei acțiuni organizate de polițiștii de investigații criminale pe raza municipiului Piatra Neamț. „Cei trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani, din Piatra Neamț și Constanța, sunt cercetați pentru faptul că în seara zilei de 15.03.2017, prin violență, au deposedat partea vătămată, un bărbat de 72 de ani, de suma de 50 de lei, în timp ce aceasta se deplasa pe strada Mărăței. Împotriva celor trei a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, iar în seara de 17.03.2017 tinerii au fost prezentați Judecătoriei Piatra Neamț, cu propunere de arestare preventive“, a precizat aceeași sursă.

Judecătoria a decis arestarea a doi dintre suspecți, în vreme ce Marius Gabriel Culbece a primit arest la domiciliu: „Dispune arestarea preventivă a inculpatului Drăghici Alexandru Ioan cercetat în dosarul penal cu nr. 1089/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.03.2017 și până la data 15.04.2017, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stănilă Alexandru Mihai cercetat în dosarul penal cu nr. 1089/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.03.2017 și până la data 15.04.2017, inclusiv. Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu față de inculpatul Culbece Marius Gabriel cercetat în dosarul penal cu nr. 1089/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.03.2017 și până la data 15.04.2017, inclusiv“, potrivit soluției pe scurt a instanței.

Printre altele, cel din urmă are interdicția de a lua legătura în vreun fel cu ceilalți doi inculpați.

Decizia judecătoriei nu este definitivă, iar dacă va fi atacată, dosarul ajunge la Tribunalul Neamț.

Cristina IORDACHE