Patru accidente în două zile

25/08/2014

accidenteÎn doar două zile s-au petrecut 4 accidente pe arterele din judeţ.Din fericire, nici unul mortal, dar două mai grave, dintre care un motociclist de 25 de ani, din Galaţi, care a ajuns în stare gravă la spital.

Sâmbătă, la ora 11,30, poliţiştii de la Serviciul Rutier Neamţ au fost solicitaţi la un accident petrecut pe DN 15, în afara comunei Podoleni. Din primele cercetări, reiese că şoferul de 23 de ani al unui autoturism nu ar fi păstrat distanţa regulamentară faţă de vehiculul din faţa lui, de care s-a izbit şi pe care l-a proiectat în afara şoselei. „În urma impactului a rezultat rănirea unui pasager, un bărbat de 80 de ani, din București, iar traficul a fost îngreunat în zonă mai bine de 2 ore, până când autoturismul răsturnat a fost degajat”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Înainte cu aproape o oră de acest accident în pasajul din zona regimentului din Piatra Neamţ s-a produs un alt eveniment. Din datele poliţiştilor care au făcut cercetări la faţa locului, se pare că un conducător auto a evitat un câine şi s-a izbit frontal de un taxi. „Pe 22 august 2014, în jurul orelor 10,15, sub pasajul ce leagă strada Izvoare de strada Dimitrie Leonida a avut loc un accident rutier în care un ieșean de 25 de ani, care conducea un autoturism pe strada Dimitrie Leonida, ar fi pătruns pe contrasens pentru a evita un câine și a intrat în coliziune cu un autoturism în regim taxi condus de un bărbat de 40 de ani, din Piatra Neamţ”, precizează ofiţerul de presă. În urma impactului, taximetristul a fost rănit şi a fost transportat la spital.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 11, la Corhana, comuna Dulceşti, a avut loc un alt accident. Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat 70 de ani, din Bacău, conducea un autoturism pe DC 54, pe un sector de drum în panta și în curbă la stânga a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă din sens opus de mers de către un bărbat de 47 de ani, din Dulcești. În urma impactului, un copil de 4 ani, cu domiciliul în Italia, ce se afla în autoutilitară, a fost rănit şi a ajuns la spital.

O oră mai târziu, la Tupilați, un tânăr de 25 de ani, din Tecuci, judeţul Galați, s-a rănit destul de grav în timp ce conducea o motocicletă şi din cauză că nu a redus viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut pe acostament, autoaccidentându-se. „Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ”, a mai precizat subinspectorul Elena Bulgărea.

Sâmbătă, în satul Dumbrava Deal, poliţiştii de la Secţia Rurală Săvineşti au depistat, în jurul orei 23, pe un tânăr de 24 de ani, din Piatra Neamţ, care conducea autoturismul deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice, iar la Rediu poliţiştii l-au depistat pe un alt tânăr, de 25 de ani, din localitate, care circula pe DJ 159C cu un moped neînregistrat, fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Amândoi „curajoşii” au acum dosare penale.

Cristina IORDACHE