Patima pentru jocuri on-line l-a trimis după gratii

10/11/2016

jocuri-online* Florin Mistreanu a copiat datele de pe cardul unui coleg și a plătit cu acestea 1.210 euro și 630 lei la jocuri de noroc

Un tânăr din Piatra Neamț a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru operațiuni financiare frauduloase. Florin Mistreanu, 26 de ani, fusese condamnat în primă instanță la 5 ani, dar a atacat sentința și marți, 8 noiembrie, Curtea de Apel Bacău a decis să-l achite pentru acuzația de fraudă informatică și l-a condamnat la 1 an de închisoare pentru operațiuni financiare frauduloase. Cum tânărul mai avea o condamnare, cu suspendare, de 3 ani, pentru tâlhărie, instanța a dispus revocarea suspendării și executarea acesteia, astfel că inculpatul va sta 4 ani după gratii. „În temeiul art. 15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012, raportat la art. 864, 83 alin. 1 din Cod Penal din 1969, revocă suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 3 (trei) ani închisoare, aplicată prin SP nr. 167/P din 12.10.2009, a Tribunalului Neamț, și dispune executarea în întregime a acestei pedepsei alături de pedeapsa principală de 1 (un) an închisoare, urmând astfel ca inculpatul să execute pedeapsa principală de 4 ani închisoare. În temeiul art. 15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012, raportat la art. 83 alin. 1 din Cod Penal din 1969, revocă suspendarea condiționată a pedepsei accesorii prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II a și 64 alin. 1 lit. b din Cod Penal din 1969. În temeiul art. 65 Cod penal, art. 45 alin. 5 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturile prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal. În temeiul art.45 alin.1 și 3 Cod penal în vigoare, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. art. 66 lit. a, b Cod penal pe o durată de 1 (unu) an. În temeiul art. 396 al.5 cu ref. la art.16 lit.b din C.p.p. dispune achitarea inc. Mistreanu Florin pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică prev. de art. 249 CP, cu aplic., art. 35 alin.1 C.p. și art. 41 alin.1 C.p.“, precizează minuta CA Bacău.

În dosarul instrumentat de procurori se arată că fapta a fost comisă împotriva unui coleg de serviciu. Acesta avea la birou un fișet unde își ținea bunurile, printre care și cardurile, dar fișetul era defect și nu putea fi ținut închis. Inculpatul a avut acces la carduri și a copiat numerele pentru a le folosi ulterior la plata on-line către furnizorul de jocuri on-line, una din „ocupațiile“ inculpatului fiind cea de jucător de jocuri de noroc împătimit, hobby cunoscut de colegi. Procurorii au arătat că, având „finanțarea“ asigurată, inculpatul a plătit cu banii de pe cardurile colegului mai multe accesări ale site-ului cu jocuri, în luna februarie și martie 2014. Între timp, proprietarul conturilor a observat lipsa banilor și a cerut detalii de la bănci, de unde i s-au confirmat retragerile și plățile făcute on-line.

Păgubitul a mers mai departe și a obținut informații despre sursa și destinatarul transferurilor bănești, descoperind „autorul“ și reclamându-l organelor judiciare. Imediat, procurorul de caz a obținut mandat de percheziție informatică, în urma căreia s-a stabilit că inculpatul a sustras din conturile colegului 1.210 euro si 630 lei. Suma a fost ulterior, în cursul urmăririi penale, înapoiată colegului de către inculpat. (C.I.)