Parteneriate și bani pentru Ziua Vârstnicilor

19/09/2013

cl
* 50.000 lei pentru acțiunile organizate

Patru din cele nouă parteneriate votate la ultima ședință de consiliu local de aleșii pietreni au ca scop susținerea financiară a unor acțiuni organizate cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor Vârstnice care se sărbătorește pe 1 octombrie.
Din cei 95.000 de lei aprobați de consilierii locali pentru totalul celor nouă parteneriate, mai mult de jumătate vor reprezenta susținerea de la bugetul local a acestor manifestări organizate de diverse asociații sau fundații.
Astfel Fundatia “Pro Carit” 2013 va primi 10.000 de lei pentru organizarea manifestării acțiunii “1 Octombrie – Ziua Internaționala a Persoanelor Vârstnice”.
Pentru organizarea unei acțiuni speciale și a unei mese festive, Sindicatul Judetean al Pensionarilor Neamt va primi suma de 15.000 lei. Aceeași sumă o primește și Uniunea Județeana a Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice pentru o manifestare similară. De asemenea, alți 10.000 lei vor fi alocați și Fundației de Îngrijiri Comunitare care va organiza câteva manifestări dedicate atât aceleași zile a persoanelor vârstnice, cât și împlinirii a 15 ani de activitate a fundației.
Celelalte cinci parteneriate aprobate de consiliul local la ultima ședință au vizat sprijinirea unor acțiuni culturale, sportive, sociale sau de afaceri. Astfel, vor fi alocați 3.000 de lei Colegiului Medicilor Neamț care susține editarea unei cărți semnate de doctorul Virgil Răzeșu. Alți 5.000 de lei au fost aprobați pentru Colegiul ”Petru Rareș” în scopul editării și tipăririi lucrărilor lucrărilor “Dincolo de portativ-muzicienii văzuţi ca oameni” de profesorul George Grigorică și “Zilele” (roman) de profesor Mihai Mancaș. 15.000 de lei vor fi folosiți de Camera de Comerț și Industrie Neamț pentru organizarea conferinței “Afaceri.ro – Piatra Neamţ”.
Pentru organizarea Festivalului ”Delicatesele Toamnei Piatra Neamt 2013”, Fundația Om Bun va primi suma de 7.000 lei, iar alți 15.000 lei, alocați Fundației Boxul nemțean, reprezintă sprijinul Primăriei Piatra Neamț pentru organizarea Campionatului Național de Box pentru Juniori (ediția 2013).
Daniel VINCA

Urmatorul articol >
Răscoala de la Săbăoani