Oraș european, cu bâlbe în trafic

18/06/2017

* La Piatra Neamț, sunt multe treceri pentru pietoni care încurcă circulația
Sunt multe străzi din Piatra Neamț, unde trecerile pentru pietoni încurcă circulația, fiindcă fie n-au fost prevăzute cu semafor inteligent (cu buton), ori sunt amplasate rău, așa cum este și cazul celei din apropierea Pieței Centrale, unde atunci când pietonii traversează, mașinile care vor să facă la dreapta spre Mall Forum Center și Poliția Piatra Neamț și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava Piatra Neamț sunt nevoite să acorde prioritate, încurcând circulația celorlalte vehicule aflate în trafic. În acest caz, mutarea cu vreo 15 metri în interiorul drumului ar fi mai mult decât indicată.
„O să facem o adresă către Comisia rutieră din cadrul Primăriei Piatra Neamț, în care o să propunem schimbarea trecerii pentru pietoni la mijlocul distanței spre Mall Forum Center. Această măsură ar fi bună atât pentru pietoni, cât și pentru conducătorii auto, care nu vor mai fi nevoiți să oprească să acorde prioritate persoanelor care traversează, stânjenind și traficul din sensul opus. O să cerem și montarea de garduri ca pietonii să nu mai circule acolo, în cazul în care va fi desființată această trecere pentru pietoni. Fenomenul este mai activ dimineața și la prânz, având în vedere fluxul mare de pietoni și traficul auto, mai ales că în zonă sunt multe instituții“, ne-a declarat subcomisarul Dănuț Urserescu, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț.
O altă trecere pentru pietoni „problemă“ ar fi cea din fața Muzeului de Istorie, care ar trebui să fie prevăzută cu semafor inteligent, pentru fluidizarea traficului, având în vedere fluxul mare de pietoni din zonă, conducătorii auto fiind obligați să acorde prioritate, provocând blocarea sensului giratoriu. După montarea semaforului, pietonii sunt nevoiți să aștepte o perioadă, lucru care ar ajuta la ușurarea traficului în sensul giratoriu, și totodată pe străzile de pe Bulevardul Decebal și Mihai Eminescu.
Rămâne de văzut cât de rapidă va fi reacția autorităților…
V. ANDRIEȘ

 

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. vasile 19/06/2017 la 22:29 -

    Corect, sant prea multe treceri de pietoni ,mai ales in zona pietei centrale.