Ofițerii de presă ai Jandarmeriei Neamț, avansați la excepțional de Ziua Jandarmeriei

04/04/2017

Trei ofițeri și doi subofițeri au fost avansați la excepțional luni, 3 aprilie, de Ziua Jandarmeriei.

Cătălin Resmeriță, fostul purtător de cuvânt, are acum gradul de locotenent-colonel, iar Marius Mihai Gămănuț – actualul ofițer de presă al Jandarmeriei Neamț – a primit gradul de căpitan. Alți trei jandarmi au fost avansați înainte de termen. Este vorba despre proaspăt locotenent-colonelul Ovidiu Guriuc, plutonierul adjutant șef Ioan Radu și plutonierul adjutant Dumitru Butnaru. Avansarea înaintea împlinirii stagiului minim în grad le-a fost acordată ca distincție pentru felul în care fiecare și-a executat misiunile, pentru pregătirea profesională și pentru comportarea demnă.

Ceremonia de avansare a fost doar o parte a programului dedicat marcării împlinirii a 167 ani de existență instituțională, ce au fost marcați printr-o adunare festivă luni, de Ziua Jandarmeriei, la Palatul Administrativ. Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, care împreună cu un sobor de preoți a oficiat un ceremonial religios cu prilejul sfințirii unei troițe în curtea Jandarmeriei Neamț. La ceremonialul de la Palatul Administrativ au participat prefectul de Neamț – Niculina Dobrilă, care a și înmânat distincțiile jandarmilor avansați, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, primarul municipiului Piatra Neamț – Dragoș Chitic, inspectorul șef al Poliției Neamț – comisar șef de poliție Paul Costel Tablan, inspectorul șef al ISU „Petrodava“ Neamț – colonel Ioan Nițică, alți șefi și reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare.

Invitații au transmis urări și gânduri bune Jandarmeriei din partea instituțiilor pe care le reprezintă. Pentru rezultatele obținute și pentru activitatea desfășurată, alți 132 de jandarmi nemțeni au fost recompensați cu felicitări, mulțumiri și citare prin ordin.

La finalul manifestării, maiorul Radu Vasile Olariu, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, a prezentat, ca un arc peste timp, istoria armei bleu-jandarm și a ținut să transmită un mesaj de încredere și camaraderie pentru toții colegii de arme: „Astăzi, Jandarmeria se află în fața unor noi provocări interne ce ne solicită atât potențialul individual, cât și capacitatea structurală de apune în aplicare un plan modern de management, care să asigure adaptarea la cerințele sociale tot mai diversificate și, pe alocuri, restrictive. Plecând de la experiența acumulată, dar și de la ideea că oamenii sunt bunul cel mai de preț al Armei noastre, considerăm că putem contribui la fundamentarea premiselor unui proces de reconstrucție organizațională eficientă, în raport cu nevoile actuale și de perspectivă ale societății românești. Cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei Române, vă adresez dumneavoastră și celor dragi sincere urări de bine și spor în activitatea de zi cu zi! La mulți ani!“

Cristina IORDACHE