O bătrână a luat foc în timpul slujbei de Înviere

19/04/2017

*Doi bărbați și-au dat duhul în ultima zi din Săptămâna Patimilor

 

O femeie în vârstă de 86 de ani, din Oșlobeni, a murit în chinuri cumplite în prima zi de Paște, după ce s-a autoincendiat din greșeală. Bătrâna și-a aprins o candelă în noaptea de Înviere, însă a scăpat-o din mâini, iar hainele i s-au aprins instantaneu. Cu trupul transformat în torță vie, victima a fost remarcată de vecini, care au sunat de urgență la 112. Echipajul de salvare care a preluat victima a constatat că „pacienta prezenta arsuri gradul III-IV pe aproximativ 80% din suprafața corporală“.

Pacienta a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și predată medicilor din Unitatea de Primiri Urgențe, ulterior fiind transferată în secția de Reanimare, în grija medicului Ioan Manea. Arsurile extinse și profunde au provocat moartea femeii în scurtă vreme de la spitalizare.

Accidente mortale

Doi bărbați din județul Neamț s-au stins din viață cu doar câteva ore înainte de Sărbătoarea Învierii.

În după-amiaza de 15 aprilie, un bărbat de 64 de ani, din Doljești a avut parte de o moarte stupidă. În timp ce circula pe o bicicletă pe DJ 207A, în localitatea Sagna, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, suferind leziuni incompatibile cu viața.

Un alt bărbat, de 43 de ani, din Vânători-Neamț, a decedat în urma unui accident rutier produs seara, tot în sâmbăta Paștelui, pe raza localității Pipirig.

„Din primele cercetări se pare că, în timp ce bărbatul conducea un autoturism pe DN 15B, având direcția de mers Pipirig – Vânători-Neamț, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat într-un capăt de pod“, a declarat Elena Bulgărea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Neamț.

Potrivit cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, victima a fost găsită încarcerată, dar în viață. Pe timpul transportului cu salvarea pacientul a intrat în stop cardio-respirator, s-au început manevrele de resuscitare de către echipajul cu asistent medical, a fost dus la CPU a Spitalului Orășenesc Târgu Neamț, însă eforturile de a-l readuce la viață au fost soldate cu eșec.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Accidente rutiere au avut loc în județ și în zilele Paștelui, însă nu s-au mai înregistrat decese. În după-amiaza de 16 aprilie, în Piatra Neamț, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani a căzut sub un pod, însă din fericire, victima, cu etilism acut, s-a ales doar cu traumatism cranian acut și contuzie toraco-abdominală prin accident rutier. Pacientul a fost transportat de un echipaj cu medic la UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

La miezul nopții de 16 spre 17 aprilie, la Izvoru – Ion Creangă, un tânăr și-a condus mașina într-un copac. Echipajul de salvare l-a diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral și fractură maleolă. Tânărul a fost transportat de echipajul cu medic la CPU a Spitalului Municipal Roman.

Geanina NICORESCU

Foto: CLOPOȚEL