Nemţenii preferă maşinile second-hand

12/01/2014

 sh auto

În loc de maşini noi performante, nemţenii preferă să cumpere vehicule second-hand aduse din străinătate, care au un preţ mai accesibil la buzunar.

Însă acest lucru a „faultat” piaţa autohtonă, iar vânzările au scăzut tot mai mult la maşinile cu 0 kilometri. De exemplu, în comparaţie cu 2012, anul trecut, în evidenţele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Neamţ s-au înregistrat mai puţine înmatriculări cu aproximativ 2.353. Astfel că, la sfârşitul lui 2013, parcul auto nemţean era format din 113.229 de vehicule. Tot în perioada analizată, lucrătorii compartimentului de înmatriculări au verificat şi primit documente pentru înscrierea în circulaţie a nu mai puţin de 13.164 maşini. O altă activitate desfăşurată de aceştia, a fost efectuarea a 2.136 de operaţiuni de radieri şi atribuirea a 12.192 de numere provizorii. De asemenea, au fost primite şi soluţionate în termenul legal 3.272 de adrese, din care 1.736 de la persoane fizice, şi 1.536 de la persoane juridice.

Dar mai multe amănunte am primit de la comisarul şef Ioan Simionel, şeful instituţiei mai sus-amintită:”De la un an la altul, sunt tot mai puţine înmatriculări. Şi pe parcursul anului 2013, nemţenii au preferat achiziţionarea de maşini la mâna a doua, în detrimentul celor noi. În ordine, cele mai cumpărate vehicule second-hand au fost la mărcile Volkswagen, Opel, Audi, BMW, Fiat şi Ford”.

V. ANDRIEŞ