Medic respins la UPU din cauza slabei pregătiri

08/06/2015

cazuri spitalSingurul candidat înscris la concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru ocuparea unui post vacant de medic în specialitatea medicină de urgenţă la UPU-SMURD nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor comisiei de examinare. În pofida faptului că Unitatea de Primiri Urgenţe duce lipsă acută de personal superior, s-a dovedit faptul că în procedeul de cooptare a specialiştilor în echipa urgentiştilor primează pregătirea profesională.

Doctorul testat la sfârşitul săptămânii trecute nu a putut demonstra că ar avea atuurile necesare ocupării unui post atât de solicitant, astfel încât a fost declarat respins după prima probă, la care a reuşit să obţină doar 43,60 de puncte. Conform regulamentului de concurs, la proba practică pot participa numai candidaţii care au obţinut un minimum de 60 de puncte la proba scrisă.

Spitalul Judeţean şi-a completat, însă, echipa de specialişti din altă secţie, respectiv la Nefrologie. Pentru postul vacant de medic în specialitatea nefrologie s-au confruntat, tot la finele săptămânii trecute, doi candidaţi. În urma punctajului acordat la cele două probe de concurs, la care s-au adăugat punctele primite pentru aprecierile privind activitatea ştiinţifică şi profesională, a fost declarată admisă doctoriţa Ana-Maria Diaconu. Pe lângă bagajul de cunoştinţe mai consistent dovedit în cele două probe de concurs, medicul specialist în nefrologie a fost avantajat de gradul profesional, în detrimentul contracandidatei medic rezident anul IV.

Geanina NICORESCU