Meciuri amânate din cauza drumurilor blocate

08/01/2017

Cele două formații nemțene de handbal feminin, CSM Roman și HCF Piatra Neamț, nu au jucat meciurile care le aveau programate la finele săptămânii trecute în Liga Națională și divizia A, seria A, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Ninsorile abundente căzute în ultimele zile au făcut mai multe drumuri din țară impracticabile și astfel, mai multe competiții interne, de handbal și baschet, au trebuit să își amâne o serie de meciuri programate la finele săptămânii trecute.

Măgura Cisnădie-CSM Roman, amânat pentru miercuri

Handbalistele de la CSM Roman ar fi trebuit să întâlnească duminică, în deplasare, pe Măgura Cisnădie, în etapa a 12-a a Ligii Naționale, în federația de specialitate a anunțat cele două cluburi, că din cauza drumurilor blocate, confruntarea a fost amânată pentru data de miercuri, 11 ianuarie, de la ora 15, în sala Cisnădie. Vestea a fost una pozitivă pentru gruparea de la malul Moldovei, care oricum și-ar fi dorit ca acest joc să se amâne, în condițiile în care are mai multe sportive în lot cu viroze respiratorii, situație care s-ar putea rezolva până la ora partidei de miercuri.

„Am fost anunțați de reprezentanții federației că meciul a fost amânat pentru data de miercuri, 11 ianuarie, de la ora 15, astfel că în aceste zile vom continua antrenamentele la Roman și vom pleca în cursul zilei de marți spre Cisnădie“, a declarat principalul romașcan Gheorghe Covaciu.

După amânarea acestui joc, programul romașcancelor se strânge și devine unul mai greu, în condițiile în care după deplasarea de la Cisnădie, duminică va juca pe teren propriu cu CSM Bistrița, în ultima etapă din tur. Pe lângă duelul de la Cisnădie, un alt joc din etapa a 12-a a fost amânat, tot din cauza drumurilor impracticabile, cel de la Râmnicu Vâlcea, dintre HCM din localitate, și Dunărea Brăila. Partida a fost programată pentru data de marți, 10 ianuarie, de la ora 17. Celelalte confruntări s-au disputat conform programului stabilit, iar vineri s-a înregistrat prima surpriză din noul an, după ce Universitatea Cluj, echipa fostului tehnician de la CSM Roman, Florentin Pera, s-a impus cu 32-28 pe terenul celor de la Corona Brașov.

Se retrage și Cetate Deva?

Criza financiară care afectează întreg sportul românesc în ultimii ani, are repercusiuni din ce în ce mai mari și asupra handbalului feminin românesc. După desființarea fostei campioane HCM Baia Mare și după retragerea din campionat a celor de la CSM Ploiești, un alt club din Liga Națională a anunțat că nu se va prezenta la primul meci din 2017. Este vorba despre ultima clasată, Cetate Deva, care ieri nu a disputat meciul de pe teren propriu cu SCM Craiova, din cauza problemelor cu banii. Primăria Deva și Consiliul Județean Hunedoara nu au alocat banii promiși pentru echipa de handbal și, astfel, managerul clubului, Marian Muntean, a trimis un comunicat la federație prin care anunță că nu are fondurile necesare pentru organizarea acestei confruntări. Dacă situația financiară nu se va reglementa în zilele următoare, Cetate Deva nu se va prezenta nici la partida de la Universitatea Cluj și, în consecință, conform regulamentului, la două neprezentări consecutive va fi exclusă din campionat.

Dacă și Cetate Deva va fi exclusă din campionat, Liga Națională va rămâne cu 10 formații, dintr-un total de 12 câte au fost la startul competiției.

 

Spartac București – HCF Piatra Neamț, amânat pentru o altă dată

Nici handbalistele de la HCF Piatra Neamț nu au putut disputa partida de duminică, din deplasare cu Spartac București, din etapa a zecea a diviziei A, tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Delegația pietreană a vrut să plece sâmbătă spre capitală, însă a fost anunțată că tronsonul dintre Râmnicu Sărat și Buzău este închis din cauza stratului mare de zăpadă căzut pe carosabil și a vizibilității reduse din cauza vântului puternic și, astfel, deplasarea a fost anulată. „Am vrut să plecăm spre capitală, dar am fost anunțați că sunt drumuri blocate și am preferat să nu riscăm și să rămânem acasă. Am anunțat federația și arbitrii de aceste probleme, au înțeles situația și astfel jocul a fost amânat. De comun acord cu cei de la Spartac, vom decide o dată de disputare a acestei partide. Rămâne să ne pregătim pe plan local și așteptăm să vedem ce decizii va lua federația“, a spus principalul pietrean Dan Valentin.

În etapa următoare, programată duminică, 15 ianuarie, fetele de la Piatra Neamț vor primi pe teren propriu vizita vecinelor de la CNOT Iași.

 

Futsal

Cristi Vornicu, prezent la Gala AFAN 2016

Cristi Vornicu, președintele clubului de fotbal în sală Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, a fost prezent, vineri seară, la Gala AFAN 2016, eveniment organizat la fiecare început de an și care premiază personalitățile și performerii din fotbalul românesc în anul care tocmai s-a încheiat. În calitate de membru în comitetul executiv al FRF, Cristi Vornicu l-a premiat pe cel mai bun jucător de fotbal în sală în 2016, Cristi Matei, de la Autobergamo Deva, liderul campionatului intern.

Tot la ediția din acest an a galei AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonprofesioniști), în premieră, a fost recompensat și cel mai bun arbitru de fotbal în sală, iar acest titlu i-a revenit lui Bogdan Sorescu.

„A fost o onoare pentru mine să fiu prezent la acest eveniment unde au fost premiați performerii fotbalului și al futsalului din România, o gală foarte frumos organizată de AFAN. Mă bucur că s-a respectat tradiția și a fost premiat din nou cel mai bun jucător de futsal, iar în premieră s-a acordat distincție și celui mai bun arbitru. Un moment frumos în care am fost alături de cei mai buni fotbaliști români, antrenori, dar și președinți de cluburi, și a fost o bucurie să mă aflu printre ei“, a declarat Cristi Vornicu.

La gala AFAN, printre altele, au fost premiați cea mai bună și cel mai bun jucător de fotbal în 2016, cel mai bun portar, cel mai bun antrenor, cea mai bună echipă, cel mai bun conducător de club, cel mai bun arbitru și s-au acordat premii speciale pentru întreaga carieră fotbalistică lui Dorin Goian, Adrian Mutu, Ciprian Marica și Daniel Pancu.

 

Jucătorii de la Futsal Ceahlăul revin la pregătiri

Vacanța de iarnă se va încheia zilele acestea pentru jucătorii echipei de fotbal în sală Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, care vor reveni la antrenamente în vederea pregătirii meciurilor din returul ligii a doua. Antrenorul Gabi Bucur și-a chemat mai repede elevii din vacanță, deoarece la finele lui ianuarie, gruparea pietreană va debuta și în sezonul 2016-2017 al Cupei României, unde, cel mai probabil, în prima fază, va întâlni tot un adversar din eșalonul inferior. După un tur de campionat aproape perfect, cu doar două eșecuri în 9 partide, fotbaliștii pietreni au de apărat o zestre frumoasă de 21 de puncte și un loc 3 în clasament.

„Băieții vor reveni la pregătiri în aceste zile, pentru că ne așteaptă primul meci oficial la finele lunii, în cupă, și vrem să fim în formă maximă la acel joc. Vacanța nu a fost una foarte mare, dar a fost benefică pentru sportivi, și ne dorim ca în acest an să repetăm jocul bun și rezultatele pozitive din tur. Avem o echipă tânără și ambițioasă, un lot destul de omogen, băieții joacă de ceva timp împreună și rezultatele se văd. Sperăm că continuăm la fel, să avem tot lotul apt, și să aducem cât mai mulți spectatori la sală“, a declarat Cristi Vornicu, președintele de la Futsal Ceahlăul.

Returul la liga a doua va debuta la jumătatea lunii februarie, iar în primul meci, Futsal Ceahlăul va evolua pe teren propriu cu Bukovina Vicov, formație pe care a învins-o în tur cu 4-3.