Mașini vandalizate cu toporul, în Piatra Neamț

19/05/2017

*Locuitorii de pe strada Nicu Albu se simt terorizați și se tem chiar și pentru viața lor

Un pietrean care locuiește pe strada Nicu Albu a sesizat pe adresa redacției o situație deranjantă petrecută chiar ieri, 17 mai 2017.

Mihai T. a relatat că mai mulți locuitori de la casele de după troiță s-au trezit în jurul orei 4:30 în urma unui scandal, iar când au ieșit în stradă au observat că mașinile le-au fost distruse cu toporul și zgâriate. În fotografii se poate observa că un autoturism a fost lovit pe capotă, alte două pe lateral, iar una la portbagaj. Nemulțumiți după acest episod, oamenii au sunat la 112 și au cerut ajutorul polițiștilor. Ei bănuiesc că vinovați ar fi membrii unei familii de rromi care locuiesc de mai bine de zece ani la marginea pădurii, după fosta reprezentanță Dacia. Nimeni nu-și explică de ce, dintr-o dată, nu mai pot trăi în siguranță, după ce acum trei-patru săptămâni alte patru autoturisme au fost lovite de o căruță, iar acum le-au fost distruse mașinile, fără motiv. Așa că au sesizat acum poliția și vor face un memoriu și la primărie, pentru că oamenii au început să se teamă pentru viața lor. Semnatarul sesizării mai spune că vecinii de la marginea pădurii au mai creat probleme, dar în ultimul timp au început să intre în curți și se plimbă cu topoarele pe stradă.

Oamenii au făcut plângere la Poliția municipiului Piatra Neamț și o echipă operativă a fost ieri și a făcut primele cercetări la fața locului. Există, deja, un cerc de suspecți și urmează ca toți cei care au fost păgubiți să fie audiați, a precizat oficialul Poliției Neamț. Zona este una liniștită, aproape de zona centrală a orașului, iar până acum nu au mai fost făcute plângeri că ar fi tulburată liniștea publică ori că bântuie hoții sau că sunt distruse bunurile localnicilor. „Locuitorii sunt terorizați, vom face un memoriu și la primărie, sperăm că se va schimba ceva înainte să se întâmple alte tragedii“, mai spune pietreanul care a semnalat această situație.

Cristina IORDACHE