Mașini Audi Q5 cu probleme la airbag-ul pentru cap

04/04/2017

Porche Romania lansează o nouă campanile de rechemare în service pentru sute de mașini cu defecțiuni care pot genera accidentări. De astă dată, potrivit alertei lansate, zilele trecute, prin intermediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, sunt vizate peste 300 de autoturisme Audi Q5.

„Siguranța clienților noștri, precum și fiabilitatea și longevitatea modelelor noastre reprezintă o prioritate maximă pentru Audi. În cadrul procesului de monitorizare a calității, produsele noastre sunt urmărite permanent. Astfel am putut constata că, în timp, acumulatoarele de presiune ale airbag-ului pentru cap se pot coroda din cauza unei defecțiuni la sistemul de scurgere a apei de la trapa glisantă panoramică, și în habitaclul autovehiculului a pătruns apă. Aceasta poate duce la funcționarea defectuoasă a acumulatorului de presiune. Din motive de siguranță, verificăm acumulatoarele de presiune cu privire la coroziune și, dacă este cazul, înlocuim airbag-ul pentru cap. Măsura durează aproximativ 2,5 – 8 ore și este, bineînțeles, gratuită pentru proprietari“, transmite producătorul.

Toți dealerii Audi au fost informați cu privire la această măsură, așa încât nemțenii vizați vor primi scrisori de rechemare în vederea programării în service.

Geanina NICORESCU