Mașină scoasă din zăpadă de pompieri

11/01/2017

O mașină a derapat și a ajuns în afara șoselei, la Gâdinți, iar ca să fie scoasă din nămeți a avut nevoie de ajutorul pompierilor.

Luni, 9 ianuarie, la ora 8,25, în timp ce se deplasa către punctul de lucru din comuna Poienari, echipajul de 5 subofițeri cu o autospecială FRAP din cadrul Detașamentului de pompieri Roman a intervenit pentru degajarea unui autoturism ieșit de pe carosabil, pe raza comunei Gâdinți, potrivit locotenentului Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Pompierii au verificat starea drumurilor din zona Romanului

De luni dimineață până marți dimineață, pompierii nemțeni au derulat mai multe misiuni de verificare a stării drumurilor din județ, nu doar în zona Romanului, unde au fost cele mai mari probleme, ci și în zona Piatra Neamț, intervenind la deszăpezire. Alte echipaje de militari ale ISU Neamț au avut misiunea de a căuta prin toate orașele din județ pe sărmanii fără adăpost pentru a fi duși în centrele pregătite de primării, pe timpul nopții geroase.

Luni, 9 ianuarie, în intervalul orar 9:18-10:34 un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Roman a efectuat o misiune de patrulare pentru verificarea viabilității drumurilor pe traseul Roman – Horia – Ion Creangă – Valea Ursului – Oniceni – Bozieni de Jos –Poienari – Gâdinți – Roman. „În intervalele orare 19-24, echipaje din cadrul subunităților de intervenție au efectuat misiuni de patrulare în municipiile Piatra Neamț, Roman și orașul Târgu Neamț pentru identificarea persoanelor fără adăpost în vederea preluării și transportului către spațiile special amenajate de autoritățile locale“, a precizat aceeași sursă.

Luni, în intervalul orar 20:48-21:40, precum și marți 10 ianuarie, în intervalul orar 3:58-4:50, un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Roman a efectuat misiuni de patrulare pentru verificarea viabilității drumurilor pe traseul Roman – Văleni – David și retur.

Tot luni, în intervalele orare 11:40-12:40 și 20:40-21:40, un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț a efectuat misiuni de patrulare pentru verificarea viabilității drumurilor pe traseul afectat de nămeți Piatra Neamț – Dochia – Bălușești și retur.

Zăporul în atenție

Militarii nemțeni au continuat și luni, 9 ianuarie, misiunile de supraveghere a zăporului de pe râul Bistrița.

În intervalele orare 8:58–10 și 14:58–15:50, un subofițer cu o autospecială din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, Garda II Poiana Teiului, a executat misiuni de monitorizare a fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistrița, în porțiunea baraj Topoliceni – pod Săvinești.

Cristina IORDACHE