Magazin în flăcări de la scurtcircuit la frigider, proprietara panicată

14/04/2017

Miercuri, 13 aprilie 2017, la ora 23:08 la Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 că a izbucnit un incendiu la un operator economic în satul Plăieșu, comuna Timișești.

La misiunea de localizare și stingere a incendiului s-au deplasat 8 pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț și un voluntar din cadrul Campaniei de voluntariat „Salvator din pasiune“ la ISU Neamț. „În urma evenimentului au ars o vitrină frigorifică, circa 4 mp tavan lemn, o aerotermă, bunuri alimentare și nealimentare, s-au degradat circa 40 mp lambriu PVC. O persoană a suferit un atac de panică, fiind solicitată o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean. După acordarea primului ajutor, persoana a refuzat transportul la spital“, a declarat sublocotenentul Adrian Gheorghe Rotaru, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Femeia panicată, în vârstă de 54 de ani, a fost convinsă, în cele din urmă, de personalul ambulanței să fie transportată la spital, ea având hipertensiune arterială și sindrom anxios.

Militarii au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la frigider.

Tot miercuri, pompierii târg-nemțeni au fost chemați să stingă incendiul izbucnit la un tablou electric în localitatea Bălțătești. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat 5 militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma evenimentului au ars firida electrică și circa un metru liniar de cablu electric, din cauza defecțiunilor. (C.I.)