Luptă cu spor pentru gradații de merit

18/05/2017

Peste 300 de salariați din învățământul nemțean au depus dosare pentru a primi gradații de merit. Cea mai mare bătălie se dă între profesorii de limba și literatura română, educatori și învățători, dar și între secretari și informaticieni.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț va acorda 209 de gradații de merit. Cei care se înghesuie și anul acesta la obținerea unei gradații de merit sunt cei care dețin funcții de conducere, îndrumare și control și profesorii de limba și literatura română. Și profesorii de limbi străine vor duce o luptă crâncenă, iar de la disciplinele tehnice numărul dosarelor depuse este dublu față de locurile disponibile în acest an.

Potrivit ISJ Neamț, verificarea dosarelor și acordarea punctajelor se va face în perioada 29 mai – 21 iunie 2017, iar lista cu punctajele acordate în urma evaluării va fi afișată până la data de 27 iunie. Pentru depunerea contestațiilor este rezervată perioada 29-30 iunie, urmând ca soluționarea acestora să se facă în perioada 3-5 iulie. Rezultatele finale ale concursului vor fi validate până la data de 7 iulie, iar listele vor fi înaintate Ministerului Educației Naționale în perioada 10-11 iulie 2017. Gradațiile de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani și înseamnă un spor de aproape 25% din salariul de bază.

Geanina NICORESCU