Luminițe noi de sărbători, pe străzile din Piatra Neamț

17/11/2015

lumini-cu-led-de-craciun-atarnate*Municipalitatea a înnoit stocul de instalații de iarnă cu echipamente de peste 100.000 de lei *Luminile vor fi aprinse, ca și în anii trecuți, de Ziua Națională a României

Pe 1 Decembrie, Primăria va aprinde, ca și în anii trecuți, tradiționalele luminițe pentru Sărbătorile de Iarnă. Spre deosebire de iernile trecute, când au fost aprinse doar instalațiile vechi, reparate și recondiționate, în acest an, pe arterele principale din Piatra Neamț vor străluci și luminițe nou achiziționate. Prin Serviciul de Achiziții Publice, au fost cumpărate instalații noi pentru sărbătorile de iarnă, în valoare de 123.990 de lei.

Curtea Domnească, Parcul Tineretului, bulevardele Republicii și Mihai Eminescu, dar și restul străzilor vor fi ornate în perioada următoare. Astfel, până la Ziua Națională, vor fi întinși prin oraș 10.200 de metri liniari de plase, șiruri luminoase și țurțuri și vor fi amplasate 824 de panouri și figurine specifice iernii.

Conform Serviciului de Comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamț, montarea luminițelor și a figurinelor de iarnă se va face în timpul nopții, operațiunea necesitând restricționarea traficului auto mai ales în zonele centrale.

Andreea AMARIEI