Liberal reformatorii din Neamț susțin cruciada împotriva evaziunii fiscale

22/02/2015

asafteiliderul PLR Neamț, Ion Asaftei, a anunțat deschiderea dialogului cu mediul de afaceri local și susținerea, pe toate căile, a noului Cod Fiscal propus de coaliția de guvernare

Partidul Liberal Reformator a anunțat o nouă victorie politică în Senat: confirmarea unei majorități solide a coaliției de guvernare. Președintele PLR Neamț, Ion Asaftei a organizat, ieri, o conferință de presă, la Piatra Neamț, pentru a anunța și victoriile în materie de politici economice, pe care PLR le-a inițiat din momentul în care a intrat la guvernare.
”PLR a obținut și o victorie de politică economică, noul Cod Fiscal care reflectă contribuția noastră în elaborarea strategiei economice a Guvernului. Așa se materializează prezența liberală în guvern. Modificarea Codului Fiscal este o terapie liberală de șoc pentru economica românească. Aceasta are nevoie de un șoc liberal care să provoace operatorii economici și populația, să-și schimbe comportamentele economice dobândite în 2010-2012, și să relanseze creșterea economică la un nivel mult mai mare. Acest șoc poate fi noul Cod Fiscal. Reducerea TVA și celelalte măsuri de reducere a fiscalității, măsurile ce vizează IMM-urile, sunt de esență liberală și dovedesc că PLR își respectă promisiunile făcute electoratului liberal”, a spus Ion Asaftei, președinte PLR Neamț.
Mai mult, șeful organizației județene Neamț a Partidului Liberal Reformator și-a propus începerea unui dialog constructiv cu mediul de afaceri local.

”Noul Cod Fiscal arată cât de utilă este prezenţa liberalilor în Guvern”

”Organizația PLR Neamț va începe un dialog cu mediul de afaceri local, pentru a vedea ce măsuri suplimentare trebuie luate pentru ca modificările Codului Fiscal să ducă la relansarea economică a comunităților locale.
PLR a reuşit o victorie politică în Senat, unde am confirmat o majoritate solidă a coaliţiei de guvernare. Această victorie este cu atât mai importantă, cu cât confirmă strategia falimentară a grupării PDL din PNL. A anunţat de mai bine de o lună o victorie politică, a alimentat aşteptările opiniei publice şi apoi a eşuat lamentabil. Tot ce s-a întâmplat În Romania în ultimii 10 – 15 ani arată că dezvoltarea economică nu se poate realiza în absenţa măsurilor de guvernare cu caracter liberal. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care în 2014 PLR a pornit pe drumul reconstituirii unei forţe politice liberale în Romania. Noul Cod Fiscal arată cât de utilă este prezenţa liberalilor în Guvern. Am reuşit să convingem toată coaliţia de guvernare asupra necesităţii introducerii unor măsuri economice liberale cum este reducerea TVA. În plus, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale va duce şi ea la relansarea economiei prin stimularea capitalizării suplimentare a operatorilor economici în vederea reluării procesului investiţional. Investiţiile sunt singurele care pot crea noi locuri de muncă”, a adăugat șeful PLR Neamț, Ion Asaftei.

Asaftei: TVA scăzut la 20%

Potrivit liberalilor reformatori, scăderea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 9% la unele produse alimentare, scăderea accizelor la benzină şi motorină, eliminarea unor taxe (cum ar fi taxa pe stâlp), reducerea fiscalităţii în zona de IMM-uri – toate sunt măsuri de centru-dreapta care vor stimula creşterea economică. Pe lângă măsurile de natură fiscală, PLR promovat un set de propuneri pentru sprijinirea mediului de afaceri, cum ar fi modificarea Codului de Procedură Fiscală, astfel încât interpretarea reglementărilor fiscale să se facă în favoarea contribuabilului sau introducerea obligativităţii ca punctele de vedere emise de structurile ANAF şi MF să fie asumate şi opozabile organelor de control, terţilor cât şi altor organe de jurisdicţie. Mai mult, reducerea TVA trebuie însoţită de o înăsprire a pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscală, iar cei care fac evaziune fiscală după reducerea impozitelor şi a TVA, să se aștepte ca pedeapsa să fie una cu închisoare.

Irina ȘTEFĂNESCU