Justiţiarul din fruntea ITM Neamţ

30/05/2013

sef itm neamt

Ioan Popescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, este cel care a denunţat o infracţiune la parchet. Roxana Avram, o individă care a mai avut de-a face cu legea, i-a promis unei cunoştinţe că o ajută să se angajeze la ITM, în schimbul a 2000 de euro. Femeia n-a avut chiar toţi banii, dar i-a dat echivalentul a 1500 de euro, urmând ca restul să-i dea pe parcurs. Timpul a trecut şi „oferta” de angajare nu s-a concretizat nicicum, aşa că femeia a început să-şi pună întrebări, mai ales că Roxana Avram nu-i mai răspundea la telefon.

„Doamna respectivă m-a sunat şi mi-a spus că cineva a luat bani în numele meu”, ne-a declarat Ioan Popescu. „Mi-am dat seama imediat că vorbim despre o infracţiune şi am sesizat parchetul. Ea a fost dusă la audieri, a recunoscut şi  a spus că avea nevoie de bani”.

Scuza nu a ţinut în faţa procurorilor care au cercetat-o pe Roxana Avram pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. În ziua de 29 mai, individa, care a mai făcut un an de închisoare pentru instigare la  înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale, a fost arestată.

C.M.